Københavnerdrenge på gårdbesøg: Ordforrådet halter en smule

Der er masser af nye ting at lære, når turen går fra Østerbro til Dueholm ved Skive, men to unge drenge imponerer alligevel på gårdbesøg.

12-årige Storm Ignaz og Joseph Saleh bor til dagligt i København, men i disse dage er de for første gang i deres liv på en gård.

Her hjælper de til med det daglige arbejde hos en landmand fra Dueholm ved Skive. Eksempelvis når kalvene skal have nyt strøelse, og det går da også ganske fint, selvom der mangler lidt i ordforrådet.

- Vi skal have halm op i den der – jeg ved ikke lige, hvad den hedder, siger Joseph Saleh, inden han suppleres af landmand Kristian Bro Jensen. - En trillebør, forklarer han.
- Vi skal have halm op i den der – jeg ved ikke lige, hvad den hedder, siger Joseph Saleh, inden han suppleres af landmand Kristian Bro Jensen. - En trillebør, forklarer han.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

I tre dage bor de på gården og hjælper til med dagligdagen. På trods af forskellene er Kristian Bro Jensen dog godt tilfreds med de unge københavnere.

- Det går da fint. Når de aldrig har prøvet det før, så gør de det rigtig godt, lyder de rosende ord.

På gården begynder dagen allerede klokken 20 minutter over fem, men det har ikke afskrækket de to 6-klasses elever.

- Det er meget anderledes. Der er masser af natur, og det er hyggeligt at være her. Man får lov at smage nogle af de ting, man selv har lavet, siger Storm Ignaz.  

De to unge drenge er heller ikke de eneste, der har tage turen ud på en gård.

 

Arla arrangerer

Det er Arla, der som en del af initiativet Junior Landmand har inviteret Storm Ignaz og Joseph Saleh og en række unge mennesker ud på gårdbesøg hos Nord- og Midtjske landmænd.

Og det giver god mening på gården nær Dueholm.

- Der er behov for, at vi som landmænd gør mere for at sige, hvad det er, vi går og laver, siger Kristian Bro Jensen.

Der er i alt 21 landmænd med i Arlas projekt, og det smitter positivt af på de unge gæster.

Landmand eller Fortnite  

Dagligdagene er dog meget forskellig fra Dueholm til Østerbro.

- Forskellen på distancen mellem husene og lugten, siger Storm Ignaz.

- Bare i det hele taget mere aktivt. Derhjemme sidder vi mere og spiller fortnite, men her der arbejder vi, siger Joseph Saleh.

Og det gør de ganske godt.

- Det er et par rigtig friske drenge, og vi har tit hørt der er forskel på københavnere og jyder - og det er der - men når vi så får snakket, så er vi ikke forskellige alligevel, siger Kristian Bro Jensen.

Turen går hjem til København for de to unge landmænd fredag.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.