Klimaudspil: Her er regeringens plan

Regeringen har tirsdag præsenteret sit nye klimaudspil, der indeholder 14 initiativer, som skal sikre Danmarks grønne fremtid.

Skrappere miljøzoner, højere præmie for skrotning af gamle dieselbiler og lavere ammoniakudledning fra landbruget er blandt de initiativer, som regeringen tirsdag formiddag præsenterede i et nyt luft- og klimaudspil.

Udspillet hedder ’Sammen om en grønnere fremtid’, og det indeholder i alt 14 initiativer, som regeringen vil bruge som rettesnor til at skal sikre den grønne omstilling i både byer, på landet og til vands.

- Vi skal sørge for, at der er et incitament til at være med til at gøre Danmark mere grønt. Som regering kan vi have mange ambitioner, men i sidste ende er det et fælles projekt for hele Danmark, hvis vi vil røg, støj og møg til livs, siger miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, ifølge en pressemeddelelse.

Det samlede klimaudspil vil ifølge regeringen kunne bidrage med cirka 26 millioner ton CO2 til Danmarks klimamål i 2030.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), transportminister Ole Birk Olesen (LA), skatteminister Karsten Lauritzen (V) samt børne- og socialminister Mai Mercado (K) deltog også i præsentationen af udspillet.

Her er de 14 initiativer i klimaudspillet


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Miljø.