Kissmeyer til Støjberg: Man er nødt til at sige, om man vil være med på holdet eller ej

Inger Støjberg har endnu ikke meldt ud, om hun bliver i Venstre eller ej. Men partiets tålmodighed er ved at være brugt op, siger folketingsmedlem Carsten Kissmeyer (V).

Mange forventede, at Inger Støjberg ville bruge sin tale på Venstres ekstraordinære landsmøde søndag til at komme med et endeligt svar på, om hun ser sig selv som en del af partiets fremtid.

Men sådan gik det ikke. Og det frustrerer folketingsmedlem Carsten Kissmeyer (V), der er valgt i Vestjyllands Storkreds, at Støjberg endnu ikke har givet klar besked.

- Det må være rimeligt at sige, at hun er nødt til at komme med en melding, og hvis hun er en del af holdet, så skal vi selvfølgelig også finde en rolle til hende, siger han.

Kissmeyer kalder Støjberg for en ”fortræffelig kommunikator” og tror på, at der fortsat er plads til hende i Venstre. Det kræver dog, at hun tager stilling snarest.

- Hvis man gerne vil være en holdspiller og vil være en del af Venstre, så er man nødt til at sige, om man vil være på holdet eller ej. Ellers er det lidt svært, siger han.

Uenige om uenighed

Det er ikke kun Støjbergs manglende udmelding, der frustrerer Kissmeyer efter landsmødet. Hendes tale med fokus på uenigheder om Venstres politik kan han slet ikke genkende.

- Det billede, hun tegnede, er jeg lidt ked af, fordi jeg ikke ser nogen uenighed om udlændingepolitikken i Venstre. Det synes jeg faktisk også, vores formand gjorde meget klart i sin tale, siger Carsten Kissmeyer (V).

Udover udlændingepolitikken nævnte Støjberg opbakning til Produktionsdanmark som en mangelvare i partiets politik. Det er Kissmeyer dog langt fra enig i.

- Hvis vi ser på minkforhandlingerne lige nu, så er det Venstre, der lægger et pres, for at de får en ordentlig behandling. Da vi havde udligningsreformen sidste år, var det også Venstre, der lagde et hårdt pres for, at os, der bor her midt i Jylland, fik bedre vilkår. Så jeg kan ikke se den uenighed, Inger tegner, og det er jeg ked af, siger han.

Inger Støjberg overlod ved landsmødet sin næstformandspost til Stephanie Lose, der er regionsrådsformand for Regions Syddanmark og formand for Danske Regioner. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.