Kirken rykker udenfor

Flere steder her i landsdelen har man mandag kunne opleve pinsegudstjenester i et udendørs miljø.

Det er efterhånden blevet en tradition, at præsterne ved pinsetid skifter det store alter og kirkebænkene ud med det frie, udendørs miljø.

 Det er ordentlig måde at lave gudstejeneste på - på en anden måde - ude i det fri.

Her i landsdelen havde provstierne held med vejret, da de åbnede op for pinsegudstjeneste i det fri. I forbindelse med gudstjenesterne er der samtidig tradition for at gøre noget ekstra. Syv præster fra Holstebro Provsti bød 300 pinseglade kirkegængere velkommen på pladsen foran Musikteateret til ballet og salmesang.

- Vi har jo lyst til at lave gudstjenester på en lidt anden måde, og der er jo også opbakning til det. Det er jo ikke jag efter vind, det er ordentlig måde at lave gudstejeneste på - på en anden måde - ude i det fri, siger sognepræst i Holstebro Kirke, Erik Ladegaard.

Går på vandet

Det er ottende gang i træk, at Holstebro Provsti åbner op for gudstjeneste i forårssolen, og de er langt fra de eneste her i landsdelen, som gør noget særligt ud af gudstjenesten 2. pinsedag. Mandag rykkede Struer Provsti til Herregården Hindsels. Her peppede de gudstjenesten op ved at teste, om det kunne lade sig gøre at gå på vandet - ligesom Jesus.

I Skive flyttede man gudstjenesten til anlægget, hvor der var lagt op til dans.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.