KD går tilbage efter homoudtalelser

Kristendemokraterne er gået tilbage fra 1 procent til 0,5 efter landsformanden har kommenteret på homoseksualitet. Spidskandidaten i Vestjyllands Storkreds står fast på, at det er unaturligt.

Kristian Andersen, der er spidskandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds, var i dag til marked i Holstebro for at dele vindmøller og bolcher ud.

- Jeg synes den første uge, den er gået rigtig godt, siger Kristian Andersen.

Kristendemokraterne kom i vælten torsdag aften, efter landsformanden, Stig Grenov, blev interviewet på DR.

Her svarede Stig Grenov, at homoseksualitet er unaturligt. Det svar og andre som, at homoseksuelle ikke skal kunstig befrugtes, fik Twitter til at reagere. Sandie Westh skrev:

- Undskyld, hvor er han faldet ned fra.

Mens Jacob Lindblad tweetede:

- Hej Kristendemokraterne. I har lige begået politisk selvmord.

Alt andet end politisk selvmord

Kristian Andersen mener dog ikke, at Kristendemokraterne begår selvmord med deres udtalelser.

- Det er alt andet end politisk selvmord. Det er en politisk chance for at blive hørt i medierne.

I en helt frisk måling fra Megafon for TV2 og Politiken er partiet i dag faldet fra 1 til 0,5 procent af stemmerne, altså en halvering.

- Vi kører mere hårdt og direkte frem med nogle mærkesager denne her gang, og jeg tror, når folk de sunder sig, og tænker sig om, så vender de tilbage og ser, det er der også brug for de synspunkter på Christiansborg, siger Jens Ove Kjeldsen, der er folketingskandidat fra Herning Syd og Silkeborg-kredsen.

- Jeg mener faktisk, at en familie det består af en far og en mor, men det handler ikke om, at homoseksuelle mennesker ikke er nogle skønne og fantastiske mennesker, men det er ikke det naturlige, at man kan få børn sammen, forklarer Kristian Andersen.

Selvom partiet er gået tilbage, så er der tro på, at de kommer ind på Christiansborg.

- Vi fik faktisk 9,7 procent af stemmerne i Ringkøbing-Skjern Kommune ved sidste kommunevalg, det håber jeg kan smitte bare en lille smule af både i vest og øst, så ja, jeg tror vi kommer ind, slutter Kristian Andersen af.

KD har fået halveret deres stemmeprocent efter homoudtalelser. Partiets spidskandidat er til gengæld glad for fokus.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.