Karup Lufthavn bliver til Midtjyllands Lufthavn

Karup Lufthavn skifter navn til Midtjyllands Lufthavn. Det nye navn skal bidrage til at skabe vækst og udvikling i den midtjyske lufthavn.

Efter mere end 16.000 forslag, to konkurrencer og mange meninger har arbejdsgruppen bag Karup Lufthavn valgt et nyt navn til Karup Lufthavn. Frem over hedder lufthavnen nu Midtjyllands Lufthavn.

- Det har bestemt ikke været nemt. Med så mange meninger og følelser på spil, var det ikke et valg, vi kunne træffe hurtigt. Men med navnet Midtjyllands Lufthavn, syntes jeg, at vi opfylder vores mål og mission for fremtiden for lufthavnen, siger lufthavnsdirektør Frans Bjørn-Thygesen.

Der var tre navne i finalen: Midtjysk Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn og Central Jutland Airport. Siden den 20. september har forslagene været sendt ud i en afstemning på hjemmesiden ukendtlufthavn.dk.

Det har mange tusinder benyttet sig af, og her var der næsten dødt løb mellem Midtjyllands Lufthavn og Midtjysk Lufthavn. Det var en enig arbejdsgruppe, som mandag d. 10. oktober endeligt besluttede, hvad lufthavnen skulle hedde.

Debat om navneskiftet

Igennem hele forløbet, som startede i august, har der været en del debat omkring navneskiftet. Mange ville gerne bevare det gamle navn. Det kan formand for bestyrelsen for lufthavnen, og borgmester i Holstebro, H.C. Østerby godt forstå.

- Lufthavnen har heddet det samme i så mange år, og derfor naturligt forbundet med følelser – ikke mindst for de lokale. Men nu var tiden moden til at slå en streg i sandet og en gang for alle få placeret vores glimrende lufthavn på landkortet. Og med det nye navn er jeg helt sikker på, at det vil bidrage til at kendskabsgraden vokser – især uden for Midtjylland. Det er i mine øjne rettidig udvikling. Hvilket netop er det, vi er kendt for i det midtjyske, siger H.C. Østerby.

Det var en analyse af lufthavnens situation og muligheder, der udløste tanken om at give lufthavnen et nyt navn. Det har tidligere været forsøgt, bl.a. i perioden hvor Norwegian fløj ruten. Her havde man oplevet samme udfordring: Man skulle ikke langt fra Karup, før destinationen blev ukendt. Det giver færre tilrejsende, fordi de  ganske enkelt ikke ved, hvor Karup Lufthavn er.

- Vi bakker fuldt op omkring valget af det nye navn. Det vil placere lufthavnen geografisk, som jo har været en af de udfordringer, vi også har oplevet, når ruten  bliver markedsført. Meget tyder på, at bestyrelsen og ejerkommunerne har truffet en rigtig beslutning. Der er nu så meget vækst i passagerantallet, at vi har indsat flere afgange fra uge 44, så jeg er meget optimistisk for den kommende periode”, udtaler Jesper Rungholm, CEO i DAT.

Nu venter en periode, hvor Midtjyllands Lufthavns skal transformeres til det nye navn. Der er fuld gang i en række forbedringer, der skal komme både erhvervslivet og privatrejsende til gode. Den officielle dåb af Midtjyllands Lufthavn forventes at blive en gang i starten af det nye år.

Der bliver udtrukket tre heldige vindere af afstemningen. Hvem der løber med hovedpræmien, en uges ferie for to personer med Apollo til Kreta, kan endnu ikke offentliggøres, men lufthaven venter at kunne løfte sløret i starten af næste uge.Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.