Kampen om EU-tvivlerne skudt i gang

Både ja- og nej-siden var lørdag på gaden for at forsøge at overbevise tvivlerne om, hvad de skal stemme ved folkeafstemningen i december om Danmarks retsforbehold.

Fra fredag aften klokken 00:00 måtte partierne hænge valgplakater op til EU-afstemningen om retsforbeholdet den 3. december.

I Vinderup var Ulla Tørnæs på gaden for at hænge valgplakater op. Hun og Venstre anbefaler vælgerne til at stemme ja.

- Fordi det er bedst for Danmark, og fordi ved et ja er vi med til at styrke dansk politi, så de fortsat kan være en del af det fælles europæiske politisamarbejde, så vi i fællesskab kan bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet som børneporno, narkohandel, menneskehandel og cyberkriminalitet, siger Ulla Tørnæs, medlem af Europa Parlamentet for Venstre.

På ja-siden er også Socialdemokraterne, Konservative, Radikale Venstre og SF, mens Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er på nej-siden.

Folkebevægelsen mod EU's kampagnebus nåede lørdag Lemvig efter godt en måned på vejene. Her forsøgte de at overbevise folk om, at de skal stemme nej den 3. december.

- Danmark er en nation, og vi bør have vores eget retssystem. Det er ikke noget, der skal overlades til en fremmed instans. Det er en del af vores identitet at have vores eget retssystem og bestemme over vores egen retspolitik. Det er en forfærdelig glidebane at overlade mere magt til EU, siger Aage Staun, der er medlem af landsledelsen og forretningsudvalget i Folkebevægelsen mod EU.

I videoen kan du se indslaget om kampen om EU-tvivlerne.

I dag kom de første valgplakater til EU-valget om en måned op at hænge i lygtepælene.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.