Kæmpebeløb til foreningslivet: Danmark skal være verdensmester i idræt

​Nordea-fonden og TrygFonden skriver i dag under på den største idrætsaftale i Danmarkshistorien sammen med DGI og DIF, der får tilført 94 millioner kroner.

Sundhedsprojektet ’Bevæg dig for livet’ får i dag en gevaldig pose penge til at udvikle projektet videre for.

Helt præcist drejer det sig om en aftale på 94 millioner kroner, som Nordea-fonden og TrygFonden sammen med Danmarks to sportsorganisationer DGI og DIF skriver under på torsdag eftermiddag.

Det får seks kommuner,  Aalborg, Frederiksberg, Gentofte, Holstebro, Ikast-Brande og Skive kommune, glæde af.

-  Selvom der er gode rammer for at bevæge sig og dyrke idræt i Skive, så har vi faktisk stadig mange borgere, som selv siger, at de er inaktive, siger Trine Brøcker, der er sundhedschef i Skive Kommune.

- Vi kunne godt tænke os at tage det sidste ryk, så vi kan gøre det attraktivt for både børnefamilie og teenagere at blive ved med at dyrke sport. Målet er simpelthen, at vi skal have flere til at bevæge sig.

Danmark skal være verdensmester i breddeidræt

Projektet ’Bevæg dig for livet’ blev iværksat i 2014, men først fra i dag kommer de seks pilot-kommuner officielt med på holdet.

Overordnet set er projektets mål, at 75 procent af danskerne skal være aktive i 2025, og 50 procent skal være medlemmer af idrætsforeninger. Det svarer til, at der er i løbet af de næste syv år skal sikres 600.000 nye motionister og 325.000 nye foreningsmedlemmer.

Eller skrevet på en anden måde: Danmark skal være verdensmester i breddeidræt.

- Opbakningen fra Nordea-fonden og TrygFonden er afgørende for, at vi kan nå vores målsætning om at blive verdens mest idrætsaktive nation, siger Søren Møller, formand for DGI.

Tilførslen af de 94 millioner kroner sker frem til 2020, mens de seks kommuner kører programmet videre til 2023.

Fakta om Bevæg dig for livet

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.