K-borgmester: Drop nu mediemøllen

Borgmesteren i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen, mener, det er bekymrende, at Søren Pape Poulsen fortsætter med at diskutere bagateller i landbrugspakken.

Det Konservative Folkeparti stiller nu krav om en lavere udledning af kvælstof i Danmark. Borgmester Knud Kristensen fra Vesthimmerlands Kommune er langt fra begejstret over, at der igen bliver skabt uro omkring landbrugspakken.

- Jeg synes, det er bekymrende, at Søren Pape Poulsen tager den her sag op igen. Det er dumt at diskutere det her, når det drejer sig om noget så minimalt. Og det er slet ikke nødvendigt at bruge pressen til at kommunikere det ud – det her burde blive løst internt med de andre støttepartier, siger Knud Kristensen.

Knud Kristensen mener, at partiformanden skyder sig selv i foden, når han lader sig rive med af mediemøllen. 

- Der er her tale om en lavere udledning af kvælstof på 2 procent til eller fra. På papiret kan de 2 procent skrives og ses, men det er så små marginaler, hvis man rent faktisk måler resultaterne i virkeligheden. Lad os nu ikke endnu engang rive med af mediemøllen, siger Knud Kristensen.

Partitoppen lytter ikke til landbruget
I Knud Kristensens byrådsgruppe i Vesthimmerlands Kommune sidder i alt 10 personer, hvoraf fire er landmænd. Borgmesteren synes efterhånden, det er svært at være borgmester i en landbrugskommune, når partitoppen bliver ved med at diskutere småting i landbrugspakken.

- Der hvor jeg sidder, bliver det mere og mere besværligt at sidde. Jeg mangler forståelse fra partiets ledelse og ikke bare tal, som drejer sig om bagateller. Jeg mangler, at man har målt den her udledning og dokumenteret, at det her er så lille og ubetydelig en del. Det her har så stor betydning for landbruget, som er et erhverv, der i forvejen har det svært. Det her er at træde på nogen, som i forvejen ligger ned. Det er bekymrende, siger Knud Kristensen.

Han mener, at partiet skal koncentrere sig om at få en velfungerende landbrugspakke, så landbrugshjulene kan komme til at rulle igen.

- Det her betyder for mig, at der igen bliver usikkerhed for vores største erhverv, som er landbruget. Det her er så ømtåleligt et emne, siger Knud Kristensen.

Svært at være konservativ i landbrugs DK
Det er ikke første gang, Knud Kristensen er uenig med sin partiformand Søren Pape Poulsen. Og han understreger, at det ikke kan fortsætte, som det gør nu.

- Jeg mangler forståelse fra partiets ledelse. Allerede den 9. februar skrev jeg til Pape, Jarlov og Abildgård, fordi jeg ikke mente, de lyttede til de erfaringer, som vi i vores kommune arbejder med hver dag inden for landbruget, men det er som om, de ikke vil forstå det, siger borgmester Knud Kristensen. 

Hvad sker der, hvis det fortsætter sådan her, og du ikke føler, at din formand lytter til dig og din byrådsgruppe?

- Nu drager jeg ikke nogen hurtige konklusioner. Men jeg følger det her til dørs. Den 29. marts skal Søren Pape Poulsen mødes med partiet i Nordjyllands storkreds. Her håber jeg, at vi kan få snakket det igennem, siger borgmester Knud Kristensen.
 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.