Jyske virksomheder giver underskud

I det meste af landet giver en stor del af virksomhederne underskud. Midtjylland er hårdest ramt.

En ny undersøgelse, som er lavet af analysefirmaet Kaas & Mulvad, viser, at 49 procent af virksomhederne i Jylland giver underskud. Specielt virksomheder i Midtjylland har det hårdt. Det skriver Ugebrevet A4.

På Sjælland står det noget bedre til. Her giver 44 procent af virksomhedernes regnskab underskud. Men heller ikke Sjælland går fri. I hver tredje af landets 591 postdistrikter giver størstedelen af virksomhederne nemlig underskud.

Viden er en fordel

Undersøgelsen er gennemført på baggrund af de åbne skattelister, der for nyligt blev tilgængelige. Listerne giver overblik over de danske virksomheders økonomi i 2011.

Seniorforsker ved Roskilde Universitet Rasmus Ole Rasmussen fortæller til Ugebrevet A4, at Sjælland har en fordel, fordi især hovedstaden sidder på et større antal virksomheder, der i højere grad er afhængige af viden. 

Det gør dem mindre afhængige af nyt produktionsudstyr, som for eksempel er en nødvendighed for mange virksomheder i Midtjylland.

Skats lister viser, at 47 procent ud af 158.358 danske virksomheder havde underskud i 2011. Der bliver ikke taget højde for virksomhedernes størrelse i den undersøgelse, der viser de geografiske forskelle.