Justitsministeren vil ikke blande sig i teoriprøvesag

Justitsminister Mette Frederiksen vil ikke gå ind i sagen om centralisering af teoriprøvesteder, der kan give store logistiske udfordringer for unge i landsdelen.

Rigspolitiet planlægger at reducere antallet at teoriprøve steder fra 50-21. I midt- og Vestjyllands Politikreds skal ni prøve steder reduceres til to.

Det vil give store logistiske udfordringer for unge i yderområderne, der med offentlig transport skal tage turen til Viborg, Holstebro eller Herning for at bestå den teoretiske del af prøven til kørekort.

Indkaldt til samrådDerfor har flere politikere opfordret justitsminister Mette Frederiksen til at pålægge Rigspolitiet at lave aftaler med kommunerne, så teoriprøverne f.eks. vil kunne blive afholdt på et råd med en tilsynsførende, der ikke nødvendigvis er politimand.

Men det afviste Mette Frederiksen på et samråd tirsdag formiddag. Hun mener, at Rigspolitiet selv kan lave de aftaler, de skal.

- Når man siger, at de unge sagtens kan tage to timers offentlig transport til teoriprøvestederne, så er det en arrogant holdning til, hvordan folk i landdistrikternes hverdag hænger sammen, siger Venstres Esben Lunde Larsen, der er medlem af udvalget for landdistrikter og øer.

Det samme er Socialdemokraternes Simon Kollerup. Sammen med sine partifæller Anette Lind og Karin Gaardsted har han også været kritisk over for planerne om at centralisere teoriprøvestederne. Men Simon Kollerup har tiltro til, at Rigspolitiet nok skal komme frem til en fornuftig løsning.

- Ellers er vi jo mange der følger interesseret med i, hvad de kommer frem til. Og så må vi jo tage den derfra, siger han.

Borgmestre har klaget

På vegne af samtlige borgmestre i Midt- og Vestjyllands politikreds har Hernings borgmester Lars Krarup også rettet henvendelse til justitsministeren. I et brev opfordrer han Mette Frederiksen til at give politiet flere økonomiske ressourcer, så problemet kan løses.

Han foreslår også en forsøgs-model, hvor de Midt- og Vestjyske kommuner indgår et samarbejde med Rigspolitiet om at afholde teoriprøverne kommunalt.

Men Mette Frederiksen afviser altså at blande sig i sagen. Dermed er det nu op til Rigspolitiet, hvad der skal ske på området.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.