Julen er reddet: Juletræerne overlevede sommertørken

Det så sort ud i sommer. Men landsdelens juletræsavlere lover flotte juletræer igen i år.

Sommeren var varm og tør, og det gik hårdt ud over juletræsavlerne. Troede de. For med godt en måned til juletræet skal tændes i de midt- og vestjyske stuer, er smilene tilbage på juletræsavlernes læber.

- Selvom det så tørt og lidt trist ud på et tidspunkt, så er det endt rigtig godt. Det er kun ganske få af vores træer, der gik ud. Så alt i alt så føler vi godt vi kan sige, at der bliver julefest i år, lyder det fra juletræsavleren fra Løgstrup, Jens Peter Rind.

quoteDet er kun ganske få af vores træer, der gik ud. Så alt i alt så føler vi godt vi kan sige, at der bliver julefest i år

Jens Peter Rind, juletræsavler, Løgstrup

Også hos juletræsavler Jørn Bertelsen i Holstebro gav sommersolen panderynker i mere end en forstand. Han måtte plante en tredjedel af sine juletræer om.

- Vi kunne se, at de små, nyplantede træer døde ud af en kant, og vi var også bange for nåletabet på de store træer, fortæller Jørn Bertelsen.

Men fra selve himlen gled vist den store stjerne ned. Der kom nemlig regn til juletræsavlerne.

- Og det viste sig, da regnen kom, at nåletabet stoppede, så det har været ganske udmærket for de store træer, siger Jørn Bertelsen.

Selvom det så sort ud, ser det altså ud til, at juletræerne alligevel kommer på besøg og hilser os fra eg og bøg.

- Vi kan med ro i sindet se vores kunder i øjnene, når de kommer. Vi har masser af flotte træer, så det bliver jul på Bakkegården, fortæller en lettet Jens Peter Rind.

Julen er reddet. Juletræerne overlevede den varme og tørre sommer. 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.