Juleindbrud: Midt- og Vestjylland har næstfærrest

Den seneste indbrudsopgørelse fra Rigspolitiet viser, at Midt- og Vestjylland har næstfærrest juleindbrud.

Rigspolitiet har netop opgjort indbrudstallene for den 20. december til og med den 25. december. Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget 36 anmeldelser om indbrud. Det er den politikreds med det næstlaveste antal indbrud - kun Nordjyllands Politikreds har med 26 indbrud haft færre.  

Ifølge indbrudsstatistikken for julen 2017 indtil videre, så har Midt- og Vestjylland næstfærrest. Tallene er opdateret den 26. december kl. 07.00. 
Ifølge indbrudsstatistikken for julen 2017 indtil videre, så har Midt- og Vestjylland næstfærrest. Tallene er opdateret den 26. december kl. 07.00. 
Foto: Rigspolitiet

Selvom politiet også traditionelt modtager en del henvendelser om indbrud den 26. og 27. december, når folk kommer tilbage fra juleferie, så er den 25. december dagen, hvor politiet modtager flest anmeldelser, og er dermed også toneangivende i indbrudsstatistikkerne for julen.

Siden 20. december, hvor Rigspolitiets opgørelse starter, er der på landsplan anmeldt 624 indbrud frem til tirsdag morgen. Det er en smule lavere end sidste år på samme tidspunkt, hvor der var registreret 634.

- Der kan være mange grunde til, at vi ser den positive udvikling. Men en vigtig årsag er helt sikkert, at befolkningen både er blevet mere bevidste om at sikre deres bolig og samtidig gør en stor indsats for at holde øje med, hvad der sker i deres lokalområde, siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Nabohjælp gør en forskel

Der er nu hele 251.624, der har tilmeldt sig Nabohjælp.

- Hvis man holder øje med, hvad der sker i nærområdet, så er det en stor hjælp. Nogle gange skal der ikke så meget til. Ser man folk, man ikke har set på vejen før, så sig glædelig jul til dem. Det sidste, indbrudstyve har brug for, er, at nogen interesserer sig for dem, siger Lars Mortensen.

Sådan sikrer du dit hjem bedst

Midt- og Vestjyllands Politi har indtil videre registreret otte indbrud juleaften. Men flere kan komme til.