Jordbærsæsonen får drømmestart

Jordbærsæsonen begyndte i år tre uger tidligere end normalt, og det kan mærkes hos de lokale jordbærsælgere.

Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Der er godt nyt til jordbærglade midt- og vestjyder. Jordbærsæsonen er nemlig skudt i gang tre uger tidligere end normalt.

Det har givet brede smil hos de danske jordbæravlere.

- Der har aldrig før været selvpluk på det her tidspunkt. Normalt er vi henne sidst i juni, men i år skriver vi 10. – 12. juni, siger jordbæravler Bent Nielsen, som er indehaver af Lærkegården i Viborg.

Det er det gode sommervejr, der har givet de danske jordbær ekstra gode forudsætninger for at blive tidligt klar.

- Vi har haft næsten 20 grader om natten og 25-28 grader om dagen. Det var lige et pust for jordbærene til at komme i gang, siger Bent Nielsen. 

Jordbærsalget boomer

Vejret har ikke kun været godt for jordbærenes vækst. Også i supermarkederne kan de mærke, at sommeren har meldt sin ankomst ekstra tidligt i år.

-  Det er gået rigtig, rigtig godt med jordbærsalget. Lige så snart solen skinner, så sælger vi nok det dobbelte, siger Sandra Lucassen, købmand hos Rema1000 i Viborg.

Men selvom både jordbæravlere og supermarkeder jubler lige nu, kan der dog også være en bagside ved den ekstra tidlige start på jordbærjagtsæsonen.

- Jeg tror, vi kommer til at stoppe lidt tidligere i år, fordi vi har været så tidligt i gang, siger jordbæravler Bent Nielsen.

Hvis det gode vejr fortsætter topper jordbærsæsonen, ifølge ham, om et par uger.

 

01:51

På grund af det gode sommervejr er de første jordbær nu klar til at blive plukket.

Luk video