Johs. Poulsen melder sig klar som borgmesterkandidat: - Vi er i en ny situation, fordi Krarup ikke genopstiller

I Herning skal der med sikkerhed findes en ny borgmester, når Lars Krarup fra Venstre snart takker af. Nu har en gammel kending annonceret sit kandidatur til posten.

Johs. Poulsen, byrådsmedlem for Det Radikale Venstre i Herning, melder sig nu på banen som borgmesterkandidat til det forestående kommunalvalg i november. 

Den nuværende Venstre-borgmester Lars Krarup har allerede annonceret, at han ikke genopstiller, og det har giver Johs. Poulsen, der tidligere har overvejet helt at droppe politik, blod på tanden:

- Vi er i en ny situation, fordi Lars Krarup ikke genopstiller. Der er en meget stor opgave at løfte for den, der sætter sig i borgmesterstolen. 

Du har tidligere overvejet at sige farvel til politik, men nu er du klar som borgmesterkandidat. Jeg overdriver vel ikke, hvis jeg kalder det for noget af et retningsskift? 

- Det handlede om, at der kunne være spændende perspektiver i et andet liv. Men jeg er stadig meget optaget af det lokale demokrati og melder derfor mit kandidatur. 

quoteJeg er klar til at tage initiativer og være dræstig.

Johs. Poulsen, borgmesterkandidat i Herning, Radikale Venstre

Folkeskole og naturen som mærkesager

Den nyudklækkede borgmesterkandidat ser folkeskolen som et område, der skal opprioriteres og tilføres flere ressourcer, ligesom miljø- og naturindsatsen skal have et nøk op. 

- Jeg er klar til at tage initiativer og være dristig, og så må man blive bedømt af vælgerne. Helt generelt er jeg stærk tilhænger af det lokale demokrati.

Johs. Poulsen har siddet næsten 40 år i Herning byråd. Nu har han skrevet en bog om sin by, politik og sig selv.

"Dorte West er storfavorit"

Dorte West fra Venstre har allerede meldt sig på banen som direkte afløser for Lars Krarup, og Johs. Poulsen peger da også på Venstre-politikeren som storfavorit til at løbe med borgmestertitlen. 

- Men jeg kan tilbyde mange års erfaring og med en sikker hånd føre Herning Kommune ind i fremtiden. 

Johs. Poulsen har været med i de sidste 20 års borgmesterforlig, og vedkender sig derfor også et ansvar for, hvor kommunen står i dag. Han fremhæver, at den overordnede linje, der er lagt de seneste 20 år, skal videreføres.

Johs. Poulsen, hvis den overordnede linje skal videreføres, hvorfor  er det så nødvendigt, at du melder dit kandidatur til borgmesterposten?

- Jeg vil gerne pointere, at jeg ikke er Venstre-mand. Jeg er social-liberal, der prioriterer fællesskabet, hvor jeg blandt andet vil tilføre flere ressourcer til folkeskolen. 

Der er kommunalvalg den 16. november 2021.  

Herning-borgmester Lars Krarup går fra borde før tid, for at give plads til sin afløser, Dorte West.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.