John Søgaard blev ramt af blodprop: Nu frygter han ny spareplan

John Søgaard fra Lemvig blev lørdag ramt af en blodprop og behandlet i Holstebro. Med Region Midtjyllands nye spareplan vil han få endnu længere til den nærmeste behandling.

- Jeg mistede kontrollen med venstre side. Både arm og ben. Så ringede vi 112, og jeg blev ført herud og kom i behandling med det samme.

Sådan lyder det fra John Søgaard få dage efter, at han lørdag morgen blev ramt af en blodprop i hjemmet i Lemvig. Han blev efterfølgende kørt med ambulancen til Neurologisk klinik på Regionshospitalet Vest i Holstebro. 

- Lige godt to timer efter, at vi ringede 112, var jeg i behandling. Det gik lynhurtigt, siger han. 

Regionen skal spare 295 millioner kroner 

Adskillige afdelinger bliver flyttet rundt og samlet for at spare knap 295 millioner kroner over de næste to år. Regionen vil blandt andet rykke neurologisk afdeling til Viborg. For John Søgaard betyder det, at hans transporttid til behandling ville blive dobbelt så lang.

- Jo længere tid der går, jo flere hjerneceller dør der. Det kan gøre hele forskellen på, om man kommer sig fuldstændig, eller om man får et svært handicap og bliver afhængig af hjælp, konstaterer Birgitte Forsom Sandal, ledende overlæge på Neurologisk afdeling ved Hospitalsenheden Vest. 

Også på Hospitalsenhed Midt i Viborg bliver de ramt af spareplanen. Her bliver blandt andet det meste af brystkræftafdelingen flyttet til Aarhus. Og det er ifølge regionsrådsformand Anders Kühnau (S) nødvendigt. 

- Vi gør det faglige miljø stærkere til gavn for borgerne, og så er det rigtigt, at man skal rejse lidt længere for at få den bedste behandling, siger han.  

Hos John Søgaard, der er på vej til at blive udskrevet, vækker udsigten til længere transporttid stor bekymring. 

- Viborg det er langt væk for os. Man kan faktisk sige, at der skal et godt helbred til at bo herovre på vestkysten, siger han. 

Forslaget om spareplanen skal behandles i løbet af august og september. 

 

Køreplan for efterårets budgetforhandlinger i Region Midtjylland


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.