Joachim B. peger på Vanopslagh: Alex har talentet og evnerne

Hvem skal være formand i Liberal Alliance? Det er et af de helt store politiske spørgsmål i disse dage.

Det er stadig uklart, hvem den næste leder af Liberal Alliance bliver, men pilen peger i høj grad på Alex Vanopslagh fra Vestjyllands Storkreds.

quoteJeg mener, at Alex Vanopslagh skal være politisk leder af Liberal Alliance. Alex har talentet og evnerne. Han har min fulde opbakning.

Joachim B. Olsen

Den afgående formand Anders Samuelsen har forslået Simon Emil Ammitzbøll-Bille som ny formand, men fredag afviste Ammitzbøll-Bille, at han skulle være interesseret i formandsposten.

De to andre folketingsmedlemmer Ole Birk Olesen og Henrik Dahl har begge udtalt, at de heller ikke er i spil til at overtage tjansen fra Anders Samuelsen, og det efterlod jo så spidskandidaten fra Vestjyllands Storkreds, Alex Vanopslagh, som sidste tilbageværende mulighed i folketingsgruppen.

Nu skriver ekstrabladet.dk så, at ledende kræfter i partiet ønsker at gøre Joachim B. Olsen til formand, selvom han som bekendt ikke blev valgt ind i Folketinget. Det afviser han dog i en opdatering på sin Facebook-profil, hvor han samtidig bakker fuldt op om Alex Vanopslagh.

- Jeg havde egentlig håbet, at jeg ikke skulle kommentere på den proces, som foregår i LA nu. Derfor sagde jeg ingen kommentarer, da jeg blev ringet op. Men det tolkes der også på. Så lad mig slå fast: Jeg mener, at Alex Vanopslagh skal være politisk leder af Liberal Alliance. Alex har talentet og evnerne. Han har min fulde opbakning, skriver Joachim B. Olsen på Facebook.

Opbakning fra alle sider

Ifølge dr.dk har Alex Vanopslagh opbakning fra alle sine tre partikammerater i Liberal Alliances folketingsgruppe. 

Henrik Dahl pegede allerede torsdag på Vanopslagh som ny politisk leder. Og over for Politiken bekræfter Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at han også vil bakke op om det 27-årige nyudnævnte folketingsmedlem.

På sin Facebook-side har også Ole Birk Olesen givet udtryk for, at han ser Vanopslagh som partiets nye frontfigur.

- Alex har ført en formidabel valgkamp i Vestjylland, han er en ægte liberal, og han kan engagere både medlemmer og vælgere. Hjertet på rette sted, evne til at formidle et budskab og i stand til at få folk omkring sig til at bakke op - det er opskriften på en rigtig LA-leder, skriver tidligere transportminister Ole Birk Olesen.

Alex Vanopslagh satte overfor TV MIDTVEST torsdag den 6. juni ord på muligheden for at overtage formandsposten.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.