Jensen og Støjberg i EU-forsvar for asylstramninger

Smykkeforslaget og stramninger omkring familiesammenføring er de varme emner i Bruxelles.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har i fællesskab mandag eftermiddag forsvaret de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.
    
Støjberg mener, at forslaget, der blandt andet omfatter den omstridte smykkelov, er blevet misforstået.
    
- En asylansøger, der kommer til Danmark, får som nævnt hjælp og støtte. Men medbringer asylansøgeren tilstrækkelig midler, må asylansøgeren selv dække udgifter til kost og logi, siger hun til medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.
    
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien, og lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.
    
Foruden smykkeforslaget bliver der tirsdag i Folketinget også vedtaget stramninger af reglerne for familiesammenføring.
    
Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.
    
 Danmark holder sig inden for konventionerne, siger Kristian Jensen.
    
- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis til, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, siger udenrigsministeren.
    
/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.