Jens Rohde: Drop grænsebommene

Dansk Folkepartis krav om fysiske døgnbemandede grænsebomme vil betyde, at Danmark må trække sig fra Schengen-aftalen, mener venstres Jens Rohde.

Dansk Folkepartis krav om fysiske anlæg og døgnbemandede grænseovergange er i strid med Schengen-aftalen. Det mener venstres Europa-parlamentariker Jens Rohde.

- Jeg har meget svært ved at se hvordan det forslag som Peter Skaarup fremlægger, kan lade sig gøre indenfor de rammer vi har i Schengen-aftalen. En grænse har to sider, så de lande der grænser op til den anden side, skal man først lave en forhandling med, og så skal det godkendes i kommissionen, siger Jens Rohde.

Jens Rohde mener de fysiske grænsebomme er en gammeldags måde at tænke på, men foreslår derimod en øget mobil grænsekontrol.

- Jeg tror det er mere effektivt at styrke den mobile indsats og for eksempel investere i mobile nummerpladescannere, siger Jens Rohde.

Jens Rohde sætter også spørgsmål ved om den permanente grænsekontrol og fysiske anlæg overhovedet giver mening, når Danmark har 7000 km. kystlinje.