Jens Rohde: Drop grænsebommene

Dansk Folkepartis krav om fysiske døgnbemandede grænsebomme vil betyde, at Danmark må trække sig fra Schengen-aftalen, mener venstres Jens Rohde.

Dansk Folkepartis krav om fysiske anlæg og døgnbemandede grænseovergange er i strid med Schengen-aftalen. Det mener venstres Europa-parlamentariker Jens Rohde.

- Jeg har meget svært ved at se hvordan det forslag som Peter Skaarup fremlægger, kan lade sig gøre indenfor de rammer vi har i Schengen-aftalen. En grænse har to sider, så de lande der grænser op til den anden side, skal man først lave en forhandling med, og så skal det godkendes i kommissionen, siger Jens Rohde.

Jens Rohde mener de fysiske grænsebomme er en gammeldags måde at tænke på, men foreslår derimod en øget mobil grænsekontrol.

- Jeg tror det er mere effektivt at styrke den mobile indsats og for eksempel investere i mobile nummerpladescannere, siger Jens Rohde.

Jens Rohde sætter også spørgsmål ved om den permanente grænsekontrol og fysiske anlæg overhovedet giver mening, når Danmark har 7000 km. kystlinje.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.