Jacob til Pakistan med hospitaler

23-årige Jacob tog mandag formiddag til Pakistan. Sammen med 13 andre beredskabsfolk skal han af sted med 3 felthospitaler.

Mandag formiddag klokken 10 lettede et fly med tre felthospitaler fra Karup mod Pakistan. Felthospitalerne er udstyret til at hjælpe ofrene for den store oversvømmelse, der har ramt landet.

Med ombord er også den 23-årige Jacob fra Herning. Han har lige overstået sin værnepligt hos beredskabsstyrelsen i Herning.  Det er første gang den 23-årige Jacob skal på en international mission.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu. Det er nok først, når vi sidder i flyveren og er på vej. Det er stadig lidt uvirkeligt for mig. Det vi kommer ned til, det er jo noget, som jeg aldrig har oplevet før, sagde beredskabs-assisten Jacob, lige inden flyet lettede fra Karup.

Rent drikkevand

I Pakistan er hans opgave blandt andet at sikre rent drikkevand til de tre klinikker. Han er den eneste fra beredskabsstyrelsen i Herning, der skal med til Pakistan.

- Vi har fået at vide, at det er lidt blandet dernede. Nogle steder fungerer alting, og andre steder er det jo bare vandmasser og ødelagte hjem og dårligdomme, fortæller Jacob.

Jacob optræder kun under sit fornavn af hensyn til sin sikkerhed. Han forventer at være hjemme fra Pakistan igen om en måned.