J-Dag: Flere narkobilister

22 påvirkede bilister blev snuppet i politiets spritkampagne henover weekenden. Det er en stigning i forhold til sidste år - især bliver flere sigtet for narkokørsel.

Torsdag var J-Dag og derfor havde politiet vanen tro rullet spritkontrollerne ud flere steder i landsdelen. I alt gik 22 bilister i fælden. 3 af de 22 var implicerede i færdselsuheld imens 7 var påvirkede af euforiserende stoffer.

- Det er flere end vi tog i sidste års kampagne, og grundlaget er stortset det samme. Vi har stoppet 5 biler færre i år, siger sektionsleder i operativfærdsel hos Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen med henvisning til sidste års kontrol, der resulterede i 15 spritbilister.

 Nogle af spritbilisterne, der blev taget i J-dag kampagnen var i den hærdede ende. En bilist blev taget med 2,57 og en anden med 2,83.

Flere narkopåvirkede bilister bliver sigtet

 Af de syv narkopåvirkede bilister er der registreret cannabis i blodet på 5 og amfetamin hos de sidste to. Efter politiet har fået narkometre til at spore narkotika i blodet på bilisterne er antallet af sigtelser steget. I år er der i alt sigtet 455 narkobilister i politikredsen til sammenligning er der sigtet 678 spritbilister.

- Det er klart, at vi sigter flere, fordi vi nu nemmere kan spore stofferne, men tallet er højt, siger Jørgen Christensen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.