Ishockeyslutspil udskydes for at undgå tomme haller

Frygten for coronavirus får nu konsekvenser for Herning Blue Foxs slutspil.

Slutspillet i den danske ishockeyliga er udsat på ubestemt tid som følge af regeringens anbefaling om ikke at afvikle arrangementer med over 1000 deltagere på grund af frygt for spredning af coronavirus.

Det oplyser Danmarks Ishockeyunion (DIU) i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer efter et krisemøde i ligaforeningen mandag. Her har klubberne diskuteret, hvad man skulle stille op med slutspillet, der efter planen skulle være startet på fredag.

- Gennemgående står vi i en knaldhård situation, der har bragt dansk ishockey i en dyb og alvorlig krise, siger Klaus B. Rasmussen, der er formand for ligaforeningen.

- Slutspillet er en yderst essentiel del af ishockeysæsonen, og vi har klubber, der er på kanten til at lukke ned. Derfor har vi valgt en løsning, der er mest solidarisk for samtlige Metal Ligaens klubber, lyder det.

Nyt format til slutspil

Planen er nu, at slutspillet bliver sat i gang i et forandret format, så snart der igen er mulighed for at spille med tilskuere.

Det nye format betyder, at der i denne sæson ikke bliver de sædvanlige kvartfinale-, semifinale- og finaleserier, der normalt spilles bedst af syv kampe. I stedet skal de otte hold i slutspillet spille en miniturnering alle mod alle - altså 14 kampe til hvert hold.

De fire øverst placerede efter grundspillet starter med henholdsvis fire, tre, to og et point. De øvrige hold indleder slutspillet uden point på kontoen.

Sidste runde i grundspillet afvikles som planlagt tirsdag aften i tomme haller. Derefter bliver turneringen sat på pause, indtil der er grønt lys til at lukke folk ind til kampene.

Ishockeyturneringen kan genoptages med tre dages varsel. Hvis ikke, det er sket ved udgangen af marts, skal ligaforeningen samles igen for at beslutte, hvad der så skal ske, lyder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.