Irske næsehornstyve truer storvildtjæger

Irsk tyvebande ville stjæle næsehornstrofæ fra vestjysk storvildtjæger. Banden er eftersøgt af Europol for tyverier af trofæer for millioner.

Det lyder som noget taget fra en film. Men en ualmindelig tyverisag, fra vestjylland er så alvorlig, at det internationale politi, Europol, er indblandet.

Storvildtjæger, Keld Hansen fra Søndervig er i længere tid blevet truet på livet af en irsk tyvebande, der forsøger at få fat i hans næsehorns-trofæ.

Og det er bestemt ikke det eneste sted, de har slået til. Interpol efterlyser nemlig lige nu vidner til over 30 tyverier i ni forskellige lande.

Et næsehornstrofæ kan koste op mod halvanden million kroner. Og politiet i Danmark er nu særligt opmærksomme på de såkaldte rejsende kriminelle fra Irland.

En vild historie

For Keld Hansen begyndte historien allerede tilbage i februar. Her blev Keld Hansen kontaktet af irske trofæ-opkøbere. Han ville ikke sælge.

I flere omgange har de siden forsøgt at fravriste ham det. Blandt andet da trofæet var i Tyskland, hvor der skulle støbes en kopi.Her forsøgte de at stjæle det hos den tyske virksomhed for at prøve at sælge det.

Den 21. juli blev Keld Hansen ringet op af personer, der talte engelsk. De fortalte, at der ville blive begået indbrud i hans jagthytte, og målet var næsehornet.Politiet kørte derud og fandt en polsk bil med fem irske mænd. Men måtte lade dem køre, da de umiddelbart ikke havde gjort noget ulovligt.

Men i denne uge var Keld Hansen knap så heldig, tyvene slog til onsdag, mens han var på jagttur til Sverige:

 

Europol er på jagt efter irske tyve, der sættes i forbindelse med tyverier af trofæer for millioner.