Interessen for amerikansk fodbold stiger

Mens eksempelvis håndboldklubberne har tilbagegang i antallet af medlemmer, har landsdelens amerikanske fodboldklubber kronede dage.

En oval læderkugle, hjelm og hård kontakt med modspillerne er noget, de unge kan li'. I hvert fald har der aldrig været så mange unge midt- og vestjyder i landsdelens amerikanske fodboldklubber som nu.

- Fra U12 til U19 er vi 20 spillere. For to år siden havde vi to, siger Lars Henrik Jacobsen, der er ungdomsansvarlig hos Holstebro Dragons.

Og de er ikke ene om at mærke en stigende interesse. Hos både Thisted Brewers, Stauning-Skjern Trojans og Midtwest Musketeers hitter sporten også - især blandt drenge i teenagealderen.

Jonas André Lillelund Hvas er én af drenge, der spiller amerikansk fodbold. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor han gør det.

- Du får et virkelig godt sammenhold med dine holdkammerater, og du kan blive gode venner med mange af dem. Og det bliver hyggeligere og hyggeligere jo længere tid, du spiller sammen med dem, siger han.

Plads til flere

Selvom sporten er i fremgang, så er der stadig udfordringer. Holstebro Dragoons har endnu ikke nok spillere i hver årgang til et helt hold.

- Så bliver vi sat sammen med andre klubber, der heller ikke kan stille hold. Så spiller vi sammen og har en rigtig god dag hver gang, fortæller Lars Henrik Jacobsen.

Trods stigende interesse er der altså stadig plads til nye spillere. I Midt- og Vestjylland er der ifølge nysport.dk syv registrerede klubber.

Amerikansk fodbold vinder frem i Midt- og Vestjylland

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.