Ingen løsning på tung traktortrafik

Der kommer alligevel ikke nogen løsning på problemet med tunge landbrugskøretøjer, der kan få lov at køre på vejene i nogle kommuner, men ikke i andre.

For mange forskellige meninger om emnet, er årsagen til, at transportminister Magnus Heunicke (S) ikke vil fremsætte et lovforslag. Sådan lyder det fra ministeren efter høringsfasen for udkastet til ændringer af færdselsloven. Det skriver Maskinbladet.

- Bemærkningerne i forbindelse med høringen trækker i forskellige retninger. Jeg har derfor besluttet, at jeg ikke vil fremsætte lovforslaget på nuværende tidspunkt. Jeg vil i stedet nu overveje, hvordan der kan gås videre med problemstillingen med henblik på at finde den bedst mulige løsning, lyder det fra ministeren.

Som reglerne er nu kræver kørsel på kommunale veje med visse tunge maskiner dispensation fra den pågældende kommune, som maskinen kører i. Der er ingen garanti for, at kommunen giver dispensationen, og det giver problemer for landmænd og maskinstationer, der ofte krydser kommunegrænserne.

Uvildig rapport

Der er mange forskellige bud på, hvor stor eller lille skade de tunge landbrugsmaskiner gør på de kommunale veje. Derfor har flere opfordret ministeren til at få lavet en uvildig rapport. Det har ministeren lyttet til, og det glæder Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Det glæder mig, at ministeren åbenbart vil sikre et korrekt datagrundlag, før der lovgives, siger Kristian Pihl Lorentzen og understreger, at Venstre går efter generelle lempelser af reglerne for kørsel med tunge moderne redskaber.