Indsamling aflyst: - Vi kan få et godt resultat med en digital indsamling

Folkekirkens Nødhjælp har aflyst dagens indsamling på grund af coronavirus. I stedet foregår den nu digitalt, alligevel tror de på et flot resultat.

Der står masser af tomme indsamlingsbøsser flere steder i landsdelen. Folkekirkens Nødhjælp skulle nemlig have været ude at stemme dørklokker i dag, men den fysiske indsamling er aflyst på grund af coronavirus.

quoteVi kan godt få et flot resultat med en digital indsamling

Solvej Gasseholm

- Det er selvfølgelig ærgerligt, for det er en rigtig god dag, hvor vi sender folk fra alle landets sogne ud for at samle ind. Men så må vi finde på noget andet, og derfor har vi lavet en digital indsamling, som heldigvis kører derudaf, fortæller Solvej Gasseholm, som er næstformand i Folkekirkens Nødhjælps bestyrelse.

I stedet for flade ti'ere og tyvere som smides i bøssen, skal der nu swipes penge afsted. For indsamlingen foregår nu ved hjælp af Facebook og MobilePay.

- Vi opfordrer alle vores indsamlere til at lave deres egne digitale indsamlinger, fortæller Solvej Gasseholm.

Ikke det samme

En stor del af den landsdækkende indsamling er, at stemme dørklokker, se folk i øjnene og fortælle om organisationens arbejde. 

- Vi går glip det samvær, som er omkring indsamlingerne, hvor frivillige mødes og løfter en fælles opgave, forklarer Solvej Gasseholm.

Alligevel er hun ikke bange for, at der ikke bliver samlet penge ind i løbet af i dag.

- Vi tænker, at vi godt kan få et flot resultat med en digital indsamling, siger hun.

Er klar igen næste år

Selvom det er surt show at mange timers planlægning er gået tabt, så har de fuld forståelse for, at sådan skal det være.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan have indsamlingen. Men vi har stor respekt for, at vi ikke kan gå rundt og måske udsætte nogle af vores sociale medborgere for noget. Så vi passer på hinanden. Også i dag, siger Solvej Gasseholm.

Og de mange indsamlingsbøsser ryger altså ikke bare i skraldespanden.

- De kan bruges næste år. De kommer bare i kasser og op på loftet, og så er de klar d. 2 marts næste år, lyder det fra Solvej Gasseholm.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.