Inden motorvejen kan åbne: - Der er et godt stykke arbejde endnu

Vejdirektoratet har meddelt, at det sidste stykke af Holstebromotorvejen åbner 29. september. Men forude venter endnu en masse hårdt arbejde.

I dag har Vejdirektoratet sat dato på, hvornår sidste etape af Holstebromotorvejen står færdig, men inden bilisterne kan trille ud på motorvejsstykket omkring Holstebro i slutningen af september, mangler der stadig en del arbejde.

- På de 15 kilometer, som vi skal åbne den 29. september, mangler vi stadig noget jordarbejde, og så mangler vi at få hele jordkassen bygget op. Det vil sige at få lagt bundsand, stabilgrus og asfalten. Når det så er på, så skal vi også have striber, skilte, autoværn og alt det her op, så der er et godt stykke arbejde endnu, og der vil være fuld aktivitet næsten helt frem til den 29. september, fortæller projektleder på motorvejsbyggeriet, Janie Winther Ipsen. 

Arbejdet med motorvejsbyggeriet gik i gang for fem år siden, og siden da er to etaper allerede åbnet. Først 10 kilometer ved Gødstrup, og senest i november da en strækning på cirka 15 kilometer åbnede mellem Herning og Holstebro.

Med det sidste motorvejsstykke i september er byggeriet nået i mål, og så vil bilisterne for alvor kunne mærke, at rejsetiden bliver mindre.

- Folk der pendler fra Holstebro N. eller længere nordfra til Herning vil kunne mærke den her gennemsnitlige rejsetidsbesparelse på cirka 15 minutter, fortæller projektlederen. 

Slutningen på et fem-årigt projekt

For projektlederen bliver den 29. september ikke bare enden på et stortstilet byggeri, men også afslutningen på et projekt, som hun har været leder af og beskæftiget sig med siden maj 2013. 

Janie Winther Ipsen er projektleder på motorvejsbyggeriet, der har et budget på fire milliarder.
Janie Winther Ipsen er projektleder på motorvejsbyggeriet, der har et budget på fire milliarder.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Det er jo et stort projekt, vi har kørt. Det har været Danmarks største motorvejsprojekt, vi har haft i gang med 40 kilometer motorvej på en gang. Det har vi skulle gennemføre på fem år, og det har jo krævet en enorm indsats, både fra alle medarbejdere i Vejdirektoratet og alle rådgivere, entreprenører og kommuner, vi har samarbejdet med, forklarer hun.

Derfor bliver også en stor dag for Janie Winther Ipsen personligt, når de første biler kører ud på det allersidste stykke af motorvejen i september - tre måneder før, at Vejdirektoratet egentlig skulle være færdige med arbejdet.

- Vi glæder os rigtig meget til at få lov til at se ministeren klippe snoren, siger hun. 

Byggeriet af Holstebromotorvejen har haft et budget på fire milliarder kroner.

 

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.