Indbrudstyve på spil juleaften

Midt- og Vestjyllands Politi har indtil videre registreret otte indbrud juleaften. Men flere kan komme til.

Det er alment kendt, at juleaften er kendt som en aften, hvor indbrudstyve er på spil.
Og også i år er Midt- og Vestjyllands Politi rykket ud til indbrud i landsdelen. 

- Der har været i alt otte inbrud denne juleaften, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, der på den baggrund konstaterer, at det har være en ganske rolig nat set fra politiets stol. 

Men for de midt- og vestjyder der erfter en endt juleaften er kommet hjem til at hus, hvor udbudne gæster har været på spil, ja så har natten nok føltes alt andet end rolig. 

I Silkeborg kunne en familie på Langelinie juleaftensdag konstatere, at en indbrudstyv havde brækket låset til deres garage op og var sluppet afsted med fyrværkeri og en mountainbike. Indbrudet er sket i tidsrummet mellem den 22. december og juleaftensdag. 

Også på Husumvej i Silkeborg er tyve sluppet afsted med at bryde ind i villa. 

- Indbrudstyven har knust rude i kælderdøren og stjålet en Imac computer, en Macbook Pro, i en Ipad, et maleri og et 47" fjernsyn. 

Lejlighedsindbrud i Ikast

I Ikast har ukendte gerningsmænd været spil i lejligheder både i Fynsgade og Sverigesgade. 
Begge steder er har indbrudstyven brækket et vindue op og stjålet både kontanter, medicin og smykker fra beboerne. Indbrudene er sket i tidsrummet fra kl. 18.30 til 22.40. 

På Gammel Færgevej i Øster Assels på Mors lykkedes det en ubuden gæst at bryde ind i husets garage og slippe afsted med 100 liter fiskeolie, fiskeredskaber og diverse dunke, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. 
Til gengæld forsøgte indbrudstyv uden held at bryde ind i villaen på adressen. 

- Tyven er formentlig blevet skræmt af anmelderens hund, står der er i døgnrapporten. 

På Lupinvej i Nykøbing Mors var en indbrudstyv også på spil. Her kom beboere hjem til et rækkehus, hvor en rude var pillet ud. Her er der endnu ikke opgjort, hvad eller om tyven er sluppet afsted med nogle tyvekoster. 

Stjal mountainbike til 50.000 kroner

I Hald Ege ved Viborg havde en indbrudstyv derimod knust en rude ind til et udhus og var sluppet afsted med barnevogn, klapvogn, værktøj og ikke mindst en mountainbike til en værdi af over 50.000 kroner. 

Også Gødvad Skole i Silkeborg havde tidligt mandag morgen besøg af en eller flere indbrudstyve, der knuste en rude ind til skolen og kom ind. Dog lader det ikke til, at det har stjålet nogle af skolens ejendele.  

Niveauet af indbrud fortsætter med at holde sig i den lave ende. Juleaften har politiet samlet registreret 130 indbrud.
Det oplyser Rigspolitiets i sin daglige opgørelse.

Der kan dog komme flere indbrud i politiets statistik i takt med, at folk vender hjem fra juleferie.