Indædt kamp om nyt hospice

Støtteforeninger i tre byer kæmper måske forgæves om nye hospice-pladser

Det er op ad bakke for støtteforeningerne fra de tre byer Herning, Viborg og Skanderborg, som alle gerne vil have et nyt hospice til byen.

I øjeblikket er der hospicer i Hvide Sande og Skive, men der er behov for flere pladser. Det sker nemlig ret ofte, at terminale borgere dør, mens de venter på at komme på hospice.

Støtteforeningerne mener derfor det giver god mening, at der bliver bygget nyt.

- Vi er en stor by med 100.000 indbyggere i kommunen, og det betyder noget, at man har kort afstand til et hospice. Der er man jo svag, og der er mange pårørende der skal til et hospice, siger formanden for støtteforeningen Hospice Midt, Svend Aage Pedersen.

Det er Folketinget, der bestemmer, hvor mange hospicepladser, der skal være. Men det er regionen, der driver de selvejende hospicer.

Og selv om både Herning, Skanderborg og Viborg her, står på spring for at levere et nyt hospice, så vil et flertal med både Venstre og socialdemokraterne i Region Midtjylland, hellere udvide de eksisterende.

- Vi kan få meget mere sundhed for pengene ved at udnytte de vagtberedskaber der er på hospice i dag, siger Olav Nørgaard fra Højslev, regionsrådsmedlem for venstre.

 I Viborg ved de godt, at det kan få lange udsigter. Alligevel kæmper støtteforeningen ufortrødent videre:

- Hvis vi ikke går igang nu, så er vi jo bagud den dag det kommer. Der er jo andre der arbejder med det. Og hvis man ikke er der i første række, jamen så kommer vi jo aldrig i gang, siger Svend Aage Pedersen fra støtteforeningen Hospice Midt. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.