Ikastboere manglede en sang – så skrev de den da bare selv

Særligt ét nummer fik hele 2.i op under taget på studenterkørslen i og omkring Ikast.

I fjerde afsnit af programmet "HVAD SKER DER FOR" er de to værter, Lasse Dieckmann og Sophie Schou, i Ikast.

Programserien undersøger ungdomslivet i midt- og vestjyske byer. Afsnittet fra Ikast blev optaget i den uge, hvor studenterne sprang ud og festede løs på gader og stræder.

Den fest skulle Sophie og Lasse naturligvis være en del af, og derfor hoppede de ombord på den lastbil, som de internationale studenter fra 2.i kørte rundt i.

På det tidspunkt var der allerede godt gang i festen, men da et bestemt musiknummer pludselig blev sat på, steg stemningen til et helt andet niveau.

- DET ER SLUT NUUUU, VI ER BLEVET STUDENTER, skrålede hele klassen. 

Lasse og Sophie kiggede lidt uforstående på hinanden, for hvad var det lige med det, for de to, ukendte nummer, der fik klassen helt op under taget? 

Her kan du høre og se en lille bid af turen på lastbilen, da sangen "Vi Er Blevet Studenter", kom på.

Manglede en god sang at feste til

Svaret er kunstneren bag. Emil Østertoft Jacobsen, der går under kunstnernavnet Broder Sofus, går nemlig selv i 2.i.

Siden 2016 har han sammen med sin barndomsven, der bruger alias'et Thorlyfe, lavet musik under det samlede navn Det Musikalske Broderskab. Og det var blandt de to, at idéen til en studentersang opstod.

- Jeg sad egentlig og læste op til terminsprøver, da jeg fik den idé, at vi skulle lave en studentersang, så vi havde noget at feste til i studenterugen. Noget man kunne synge med på, fortæller Emil Jacobsen og uddyber, at duoen mest laver musik, der skal få folk til at grine og have det sjovt.

- Vi hygger os bare, når vi laver musik. Vi kan godt lide, at det er sjovt, og at man kan grine lidt ad det, hvis man læser ned i teksten. 

Flere end 3000 afspilninger

Sangen er selvsagt blevet et hit blandt Emil Jacobsens klassekammerater i 2.i, hvor missionen med, at nummeret skulle være soundtracket til klassens studenteruge vist gik rent hjem.

Sophie og Lasse fandt selv studenterhuerne frem fra gemmerne.
Sophie og Lasse fandt selv studenterhuerne frem fra gemmerne.
Charlotte Hansen, TV MIDTVEST (foto)

Men sangen er faktisk nået noget længere ud end til studenterne i Ikast og Herning. Lige nu har sangen haft over 3300 afspilninger på Spotify.

- Vi er jo overhovedet ikke kendte, og det er ikke i nærheden af de store gutter, men det er mere end noget af det andet, jeg har lavet. Det er meget fedt, men det fedeste er, at jeg kan se, at den er blevet hørt mest i København, siger Emil Jacobsen, inden han begejstret uddyber:

- Jeg har overhovedet ikke lavet reklame for den i København, så det betyder jo, at der er nogen, der har fundet den og syntes, at den var rigtig fed og så hørt den 300 gange. 

EP udkommer i efteråret

Emil Jacobsen har nu taget hul på et sabbatår, hvor han skal tjene penge, men også have mere tid til at arbejde videre med musikken.

- Jeg dropper en EP omkring september. Den hedder "Ren BS" og indeholder seks sange, hvoraf de fire er nye og de sidste to er sange, der allerede er udgivet, fortæller Emil Jacobsen. 

Det er dog ikke et ultimativt mål, at han skal leve af musikken. 

- Jeg skal læse videre efter mit sabbatår, men jeg ville da ikke sige nej, hvis det blev en mulighed. Det er bare ikke plan A, lyder det fra musikeren, der dog har overvejet, hvordan det ville være at slå igennem. 

- Det er jo altid fedt at høre andre sige, at ens musik er god. Det fedeste kunne være at gå et eller andet sted og høre, at ens musik bliver spillet. Det kunne være virkelig sjovt, slutter han. 

Se hele klassen feste til Broder Sofus' studentersang samt meget mere fra værternes tur til Ikast i programmet "HVAD SKER DER FOR - IKAST?" øverst i artiklen her. Du kan også finde programmet på TV MIDTVEST's kanal på Youtube.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.