Ida har skrevet en western fra den jyske hede

Den jyske hede gemmer på barske historier. Forfatter Ida Jessen har forberedt sig et helt år, inden hun skrev en bog om områdets historie.

31:58
Forfatter Ida Jessen har sat sig ind i livet for 250 år siden, hvor man måtte kæmpe for alt. I bogen ”Kaptajnen og Ann Barbara” skriver hun om kampen mod de rå naturkræfter på Kongens hede.

Forfatter Ida Jessen er nærmest blevet ekspert i den jyske hede. Hun har nemlig researchet fuld tid i et helt år, inden hun gik i gang med at skrive bogen ”Kaptajnen og Ann Barbara.”
Den handler om kampen mod de rå naturkræfter på Kongens Hede for 250 år siden.

- Det var sværere at lave research end at skrive bogen. Jeg tænkte, hvad pokker laver jeg alt det her for. Men da jeg havde fundet mine personer frem, så var det som om, at bogen nærmest skrev sig selv. Jeg havde lavet så meget research, at jeg syntes, jeg vidste, hvordan man talte på den tid, siger forfatter Ida Jessen.

Hendes nyeste bog ”Kaptajnen og Ann Barbara” foregår midt på den jyske hede i Kongenshus og handler om kaptajn Ludwig von Kahlen, der blev sendt afsted af kongen for at opdyrke heden.

- Han var 54 år og dengang i 1754 det var en anseelig alder. Han var meget viljestærk, og udvalgte sig det værst tænkelige stykke jord, han kunne finde. Han ville vise, at det kunne lade sig gøre at opdyrke ørkenen og gøre den frodig, siger hun.

Det har taget mere end et år på fuld tid at researche til bogen "Kaptajnen og Ann Barbara."
Det har taget mere end et år på fuld tid at researche til bogen "Kaptajnen og Ann Barbara."

Skurken i bogen, godsejeren Schinkel, boede 15 kilometer fra Kongenshus, nemlig på Hald Hovedgaard ved Viborg.

- Schinkel på Hald han er nok den ondeste person jeg nogensinde har skrevet om. Han er eksemplet på, hvordan man kan blive, når man har den fuldkomne magt, siger Ida Jessen.

Bogen er en western fra den jyske hede om dengang land kunne erobres, og Kongen enevældigt herskede i Danmark.

- I midten af 1700-tallet levede man på en anden måde, end man gør i dag. Man var ikke fri på den måde, som vi kender til, og som vi regner for en hel grundlæggende rettighed. Det var det store arbejde, da jeg skulle skrive denne her bog. Hvordan skulle jeg kunne leve mig ind i den grundlæggende ufrihed, siger Ida Jessen.

Kaptajnen og Ann Barbara udkom sidste år, og har høstet mange flotte anmeldelser.
Ida Jessen har siden sin debut i 1989 skrevet flere romaner foruden børnebøger og noveller, og ofte er naturen en medspiller i hendes bøger.