Ib Poulsen: Håber på bedre samarbejde med venstre-minister

DFs fiskeriordfører er tilfreds med Esben Lunde Larsens undskyldning

Efter dagens højspændtre politiske drama på Christiansborg, hvor Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsens politiske liv blev reddet på målstregen af Dansk Folkeparti,  håber partiets fiskeri-ordfører Ib Poulsen, et mere smidigt samarbejde med venstre-ministeren.

Sammen med socialdemokraternes Simon Kollerup, har Ib Poulsen været blandt de største kritikere af ministerens håndtering af forløbet omkring initiativer imod "kvotekongerne" i dansk fiskeri.

Blandt andet er Esben Lunde Larsen beskyldt for at tilbageholde oplysninger for Folketinget, som nu får en skriftlig undskyld fra ministeren med bopæl i Hvide Sande. 

Og det er på den baggrund Ib Poulsen nu ser frem til et bedre samarbejde med miljø- og fødevareministeren:  

- Nu har han fået det her kæmpestore gule kort, så jeg forventer ikke, at han modarbejder det, vi gerne vil have gennemført, siger fiskeriordføreren fra Dansk Folkeparti.   

Ib Poulsen erkender, at der er skår der skal klinkes, efter det overophedede forløb, som kulminerede på Christiansborg i dag.

 - Vi har fået en undskyldning og nu vil ministeren gennemfører Dansk Folkepartis politik på det her område, siger Ib Poulsen.

Ordføreren henviser til, at regeringen har tilsluttet sig kampen mod de såkaldte kvotekonger, der sidder på store dele af fiskeriet. I den forbindelse er det ligegyldigt om ministerne hedder Esben Lunde Larsen eller noget andet.   

- Jeg er professionel og har hele tiden sagt, at uanset hvem der sidder for bordenden, arbejder jeg for at få så meget af Dansk Folkepartis politik igennem som muligt. Det bliver langt nemmere nu, slutter Ib Poulsen