Hver femte bil har fejl på bremserne

Firmaet Autobutler har analyseret over 1000 serviceeftersyn fra den forgangne uge. 214 af bilerne havde fejl på bremserne.

Udover firmaet Autobutler viser flere forskellige undersøgelser, blandt andet fra Trafikstyrelsen, at cirka hver femte bil har større eller mindre fejl på bremserne.

- Det vi hæfter os ved, det er jo, at det ofte er på de biler der er 10 år og ældre at der er de store bremsefejl, siger Lone Otto, Leder af teknisk afdeling i FDM.

Mandag mistede en knap to-årig dreng livet, da han sad i den bil, der forulykkede ved Vildsundbroen.

Den lille drengs bedstemor, der sad i bilen, har forklaret til politiet, at det netop var bremserne, der svigtede ved ulykken.

- Vi har haft mulighed for at afhøre kvinden i nat, som er passager i bilen og hun forklarer at hendes mand, som er fører i bilen, på et tidspunkt siger at bremserne svigter i bilen. Han forsøgter at påvirke den elektroniske håndbremse, den virker heller ikke, og de får så taget nøglen ud af tændingslåsen, men det får ikke bilen til at stoppe og så kører de så ind i broen, sådan sagde vagtchef Ole vanghøj til TV MIDTVEST tirsdag.

De mange fejl får både værksteder og FDM til at opfordre bilisterne til at være ekstra opmærksomme på bilernes bremser.

- Vi kunne godt tænke os at komme lidt tilbage som i gamle dage, hvor man, når man havde bilen til service en gang om året, gennemgik bilen og også bremser og fik dem renset, siger Lone Otto fra FDM.

Firmaet Autobutler har analyseret over 1000 serviceeftersyn fra sidste uge. 214 af bilerne har fejl på bremserne:

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.