Hvem har dræbt ulvene?

Mindst ni danske ulve er forsvundet de seneste år, men hvem har dræbt dem? Kikkerten er rettet mod jægerne, men forskerne ved reelt ikke, hvem der står bag.

2:23
Formand for Ulvefrit Danmark, Steffen Troldtoft, forstår ikke man mistænker jægerne, når der ingen beviser er.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Forskerne kalder det den midtjyske Bermuda-trekant, men de bryder sig ikke om udviklingen

- Vi har kunne se mønsteret i en række år. Det er nedslående, men det er ikke overraskende.

Sådan lød det fra Peter Sunde, professor på Institut for Bioscience på Aarhus Universitet, i går, efter han og en gruppe danske og tyske ulve-forskere i går udgav en ny videnskabelig artikel, der viser, at mindst ni ulve er forsvundet sporløst. Forskerne er ikke i tvivl om, at de er blevet slået ihjel af mennesker.

- Det her kan slutte en konklusion om, at det ikke sker, for det gør det, pointerer professoren.

I dag har det store spørgsmål så været, hvem der står bag ulvedrabene? Det ved forskerne nemlig ikke.

- Det er os, der har skydevåbnene, men derfra og til det er os, der har gjort det, der er lang vej, pointerer Leif Filsø, der er formand for omkring 2.000 jægere i Holstebro.
- Det er os, der har skydevåbnene, men derfra og til det er os, der har gjort det, der er lang vej, pointerer Leif Filsø, der er formand for omkring 2.000 jægere i Holstebro.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Jægere under mistanke

TV 2’s gravergruppe og programmet ”De forsvunden ulve” jagter svaret på, hvem der kan stå bag.

- Mistanken falder selvfølgelig på jægerne, for det er dem, der har skydevåben. Det er dem, der må færdes ude i naturen, siger Hans Peter Hansen, der er seniorforsker ved Aarhus Universitet, i programmet ”De forsvundne ulve”.

Leif Filsø, der formand for Jægerråd i Holstebro med omkring 2.000 jægere, tager afstand fra ulvedrab, men er langt fra tilfreds med, at jægerne hænges ud.

- Det er os, der har skydevåbnene, men derfra og til det er os, der har gjort det, der er lang vej, pointerer formanden.

I TV 2-programmet taler værten Cecilie Beck med en jæger, der er medlem af foreningen Ulvefrit Danmark og en jagtforening. Han har kendskab til flere ulvedrab.

Formanden for foreningen giver ikke meget for konklusionen, men kan ikke afvise, at det er sket.

- Grundlæggende så formoder jeg, at mine medlemmer er lige så kriminelle, som alle mulige andre danskere. Der er formodentlig nogen af dem, som har stjålet. Der er formodentlig nogen, der har kørt for stærkt. Så der kan være masser af lovovertrædelser, men det kan jeg ikke blande mig i, siger formand Steffen Troldtoft til TV MIDTVEST.