Huspriserne stiger

For første gang siden 2007 oplever alle landsdele prisstigninger på huse.

For første gang siden begyndelsen af 2007 oplever alle landsdele fremgang i huspriserne i forhold til året før. Det oplyser Realkreditforeningen i en pressemeddelelse.

Størst er stigningen i hovedstadsområdet.

- Hovedstaden spurter fortsat fra de øvrige landsdele, men for første gang siden finanskrisen ser vi nu, at priserne stiger i samtlige landsdele i forhold til året før. Det er der grund til at glæde sig over, siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, med henvisning til seneste tal i Boligmarkedsstatistikken.

Den gennemsnitlige pris for parcel- og rækkehuse var i 2. kvartal 2014 11.462 kr. pr. kvadratmeter på landsplan, hvilket er en stigning på 3,2 pct. i forhold til kvartalet før og en stigning på 2,6 pct. i forhold til samme periode året før. Priserne er steget med 4,1 pct. i Region Midtjylland.

Stigning i handler

Også antallet af afsluttede bolighandler er henover sommeren steget i store dele af landet, nemlig i ca. 70 af landets i alt 98 kommuner.

- Det er ligeledes et godt tegn for boligmarkedet, selv om handelstallene stiger fra et rekordlavt niveau, siger Karsten Beltoft.