Huspriser stiger i Midtjylland - vokset med over fem procent

På tværs af Danmark stiger huspriserne, mens ejerlejlighederne i Hovedstaden er stagneret i pris.

Boligpriserne fortsætter med at stige fra starten af 2019, og det er særligt drevet af stigninger i priserne på enfamiliehuse. Det viser Danmarks Statistiks tal for boligmarkedets udvikling i starten af 2019.

De voksende huspriser er tilsyneladende fordelt over hele landet.

I tre ud af fem landsdele er priserne på enfamiliehuse steget i alle årets fem første måneder. I Region Nordjylland var der to måneder med små fald, mens Region Sjælland havde en enkelt måned med fald.

Både i Syddanmark og Midtjylland er huspriserne vokset med over fem procent i både april og maj viser tallene.

Lejlighedspriser vakler

Modsat er priserne på ejerlejligheder mere vaklende. Samlet set er prisudviklingen stabil med en stigning på 0,4 procent fra fjerde kvartal sidste år til første kvartal i år.

Det er særligt i Hovedstaden, at ejerlejlighederne kæmper lidt med at nå samme prisniveau som året før. Siden marts har prisniveauet ifølge Danmarks Statistik været under, hvad det var på samme tid sidste år.

Danmarks Statistik holder ejerlejlighedspriserne op imod niveauet i 2006.

Her har stigningen siden 2006 i et par år været højere i København end resten af landet. Den forskel er ifølge Danmarks Statistik nu udlignet.

Boligkøbere og -sælgere skal ifølge økonom hos Arbejdernes Landsbank Anders Christian Overvad måske vænne sig til, at byernes lejligheder ikke er så populære som tidligere.

- For lejlighedsmarkedet i de største byer forventer vi mere modvind end medvind, skriver han i en analyse af tallene.

- Prisen på lejligheder er steget hastigt de senere år og priserne, særligt i København, er i dag på et niveau hvor de færreste kan være med, og det giver modvind til priserne.

- Dertil kommer et massivt nybyggeri, strammere lånekrav, samt nye boligskatter, der alle vil trække i retning af lavere priser de kommende år.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.