Hurtigere internet efter sommerferien

Samtlige midt- og vestjyske kommuner er klar med hurtigere internet efter sommerferien. Det betyder alt for eleverne, mener KL.

Det er slut med at bruge evigheder på at komme ind på en hjemmeside, og tiden hvor internettet forsvandt, når man bevægede sig for langt væk fra computerlokalet, er ovre.

I hvert fald for de midt- og vestjyske folkeskoleelever, der begynder efter sommerferien i år. Danmarks 98 kommuner når nemlig alle målet for en ny it-infrastruktur på skolerne, som Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen indgik i 2012.

Det betyder hurtigere og bedre internet til skolernes lærere og elever, hvilket glæder formanden for KL's Børne- og Kulturudvalg, Jane Findahl.

- Det betyder jo alt. Hvis ikke der er hurtigt og trådløst netværk, er det umuligt at være digital, og det er vigtigt at vi kan være digitale i dag, siger hun til Ritzau og uddyber:

- Mange elever har jo fordel af at lære digitalt. Vi ved, at de elever, der har svært ved det boglige, kan være fremragende og virkelig profitere af at være digitale. Men vi ved også, at de dygtige også profiterer af det, fordi der er så mange muligheder i det.

84 kommuner har allerede meldt sig klar til it-målet, og de resterende 14 kommuner når også i mål med projektet. Heriblandt er Silkeborg og Vesthimmerland.

Børnene får samtidig mulighed for at medbringe deres eget udstyr, så de kan koble sig på skolen trådløse net, uden at det skaber problemer eller sænker hastigheden hos den enkelte.