HTX-elever med nye opfindelser

Nyskabelsen non-profit selskabet Seed inVest satser på opfindelser fra HTX-elever i Skjern.

De to første opfindelser ligger allerede klar til at blive puslet om i den nye "virksomhedsvugge", som Skjern-Tarm Erhvervsråd, Erhvervscentret og en gruppe af lokale erhvervsfolk er i gang med at skrue sammen efter et helt nyt projekt.

Det er to elevvirksomheder på gymnasiet HTX Skjern, som har udviklet hver deres spændende produkt, der efter en professionel vurdering har potentiale til at kunne udvikles til rigtige virksomheder.

Blooth PrintDen ene af de to elevvirksomheder i "virksomhedsvuggen" hedder Blooth Print. Den er oprettet af fire HTX-elever, som har udviklet en vandalsikker fotoprinter. En af de vigtige målgrupper kunne være turister på alverdens feriesteder. Ideen er, at de glade feriegæster her og nu kan få printet billeder ud fra kameraerne i deres mobiltelefoner trådløst via bluetooth.

Laugh, Fun and Joy

Den anden elevvirksomhed, som Seed inVest har valgt at placere i "virksomhedsvuggen er en elektronisk staveplade, som fungerer efter samme princip som et mobiltastatur og er forbundet til en computer.

Målgruppen for stavepladen er folkeskoleelver, som kan danne ord og sætninger ved at hoppe rundt på stavepladen.

Der er sat to millioner kroner af til at tage professionel hånd om de gode ideer.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Uddannelse.