Hovedrystende René Toft: - Vi undervurderede Tjekkiet

Tjekkiets store nederlag til Spanien betød, at de danske spillere ikke var koncentrerede, mener Toft.

 

De danske håndboldherrer begik den sportslige dødssynd at undervurdere modstanderen.

Sådan lyder forklaringen fra stregspilleren René Toft Hansen fra Rybjerg i kølvandet på EM-fiaskoen mod Tjekkiet, der choksejrede med 28-27 mandag aften.

- Undervurdering er det eneste, jeg kan give som forklaring, siger René Toft Hansen.

- På papiret er vi meget bedre end dem, men det var vi ikke i dag. Og det var, fordi vores hoveder ikke var med. Vi var ikke koncentrerede, siger forsvarsspilleren.

Danmark var storfavorit

Alt pegede ellers på en komfortabel dansk sejr efter åbningsdagen, hvor Danmark spillede stærkt, og hvor Tjekkiet fik læsterlige bank af Spanien.

- Det er farligt at spille mod en modstander, der lige er blevet banket ud af banen med 17 mål, så siger man måske til sig selv, at man nok skal vinde. Men sådan foregår det altså ikke på topplan, siger René Toft Hansen.

Han var selv udset til en fridag, men blev sendt på banen godt ti minutter før tid i et forsøg på at stabilisere holdet i slutfasen. Men heller ikke den erfarne forsvarskæmpe kunne forhindre den store nedtur.

- Det blev en tæt kamp, men der skal vi altså også være kolde nok til sidst.

- Vi har mange gange stået i sådan nogle afgørende kampe. Det har tjekkerne ikke. Der skal vi jo lukke sådan en kamp til vores fordel. Det er for slapt, siger René Toft Hansen med en let hovedrysten.

Danmark spiller sidste gruppekamp på onsdag mod Spanien.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.