Hortensiatyverier eksploderer

Midt- og Vestjylland er ramt af en byge af tyverier i folks haver. Tyvene går efter stiklinger fra hortensiablomster.

Det seneste døgn er antallet af anmeldelser af hortensiatyverier eksploderet. I de midt- og vestjyske politikredse er der modtaget 46 anmeldelser. Alene i Ringkøbing har 26 borgere siden i går anmeldt, at de har fået stjålet hortensiablomster fra deres have. De mystiske tyverier kommer bag på politiet i Ringkøbing.

 - Det er rigtig mange anmeldelser. For et år siden havde vi slet ikke den type anmeldelser. Det er kommet indenfor den seneste uges tid og i et omfang, der er helt utroligt, fortæller Jens Ole Pedersen, der er vicepolitiinspektør ved Ringkøbing Lokalpoliti.

Hvorfor hortensia?

Forklaringen på, hvorfor tyvene netop går efter hortensiablomster er der flere bud på. Hos Laubjergs Planteskole udenfor Ringkøbing tror ejeren ikke på, at tyvene gør det for fortjenestens skyld.

 - De er værdiløse, og det er der flere årsager til. Hvis du kom og tilbød mig nogle hortensiastiklinger, så for det første vil du ikke kunne fortælle mig, hvilken sort det er og en plante uden navn har ingen værdi, fortæller Søren Laubjerg, der ejer Laubjergs Planteskole.

Hortensia som narko

En af de uheldige midt- og vestjyder, der har haft ubudne gæster i haven er Søren Rasmussen fra Vemb. Han frygter, at rygterne om, at hortensia kan bruges som euforiserende stoffer, er sande.

 - Tager man 10-15 skud og laver dem til et eller andet, der kan komme ud i narkomiljøet, og det er sådan noget, man bliver ringe af, så synes jeg, det er helt forfærdeligt, fortæller Søren Rasmussen.

På kortet herunder kan I se, hvor de mange hortensiatyve har været på spil.

hortensiatyverier2.jpg