Høj musik i nattelivet fortsætter: Nu har politiet uddelt bøde og konfiskeret soundboks

50 anmeldelser om høj musik er der det seneste døgn løbet ind hos Midt- og Vestjyllands Politi.

De jyske politikredse melder tilsammen om over 200 anmeldelser i løbet af natten. Foto: Rigspolitiet

Anmeldelser om høj musik i nattelivet fortsætter med at vælte ind hos politiet. Alene i midt- og vestjyllands politikreds har man det seneste døgn modtaget 50 anmeldelser fra borgere, der har fået forstyrret sin nattesøvn på grund af larm fra gaden.

Vi går altid efter dialog, men hvis folk ikke forstår, at de skal skrue ned, så får det konsekvenser.

Anders Olesen, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

- Vi har haft travlt, og det er overalt i landsdelen, hvor vi får anmeldelser om høj musik til langt ud på natten, fortæller Anders Olesen, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er sommer, det er sol, og det er søndag. Det betyder, hvis man skulle være i tvivl, at det var lørdag i går og dermed også ugens helt store gå-i-byen aften. 

Læs også Natteliv lukket, men unge fester stadig: 39 anmeldelser om høj musik på ét døgn

Så er der jo bare lige det problem, at diskoteker og beværtninger lukker ved midnat på grund af den aktuelle coronasituation, og det har de seneste måneder betydet, at festen ud på natten er rykket ud på gader og stræder. Med fest kommer musik, og for Midt- og Vestjyllands Politi betød det lørdag nat blandt andet, at en patruljevogn måtte køre ud til den samme adresse to gange. 

- Vi går altid efter dialog, men hvis folk ikke forstår, at de skal skrue ned, så får det konsekvenser. I løbet af natten har vi uddelt en enkelt bøde og beslaglagt en soundboks, fortæller vagtchefen. 

Gælder overalt i landet

Det er ikke kun Midt- og Vestjyllands politikreds, der over sommeren har været plaget af anmeldelser om larm fra gadefester. Rigspolitiet har tidligere gjort opmærksom på problemet og opfordret folk til at skrue ned.

Det har dog tilsyneladende ikke gjort problemet mindre, for politikredse landet over melder ifølge Ritzau søndag morgen om travlhed på grund af nattestøj. Tilsammen melder de jyske kredse om over 200 anmeldelser søndag morgen.

- Det er virkelig vigtigt, når man sidder ude i det åbne rum, at man lige tænker over, at der faktisk er nogle mennesker, som forsøger at sove. Vi kan jo ikke afvise, at nogle af anmeldelserne kommer, fordi nogle er lidt ømskindet, men man er nødt til at tage hensyn, fortæller Anders Olesen. 

00:43

TV MIDTVEST 8. August 2020: Natten mellem fredag og lørdag havde politiet også fået ekstraordinært mange henvendelser om generende musik.

Luk video