Hjertevarm velkomst efter 3500 kilometer

Efter 3500 kilometer nåede Helge Rude Kristensen sit mål, efter han har vandret fra Nordkap til Give.

Helges mål om at vandre fra Nordkap til Give er nået. I dag vandrede han det sidste stykke mod Give efter to og en halv måneds vandring og 3500 kilometer. Og det har været en hård tur.

- Det har været hårdere, end jeg havde regnet med. Det var bare noget, man gjorde. Man kørte derop,  og så gik man 50 kilometer hver dag. Men jeg er ved at være en gammel mand, har jeg fundet ud af, siger Helge Rude Kristensen.

Helge nåede Give sammen med den 36-årige Jeppe Noppenau fra Fly. Jeppe Noppenau er uhelbredelig syg af kræft, og Helge har tænkt på Jeppe flere gange undervejs. Især når han har været tæt på at give op.

- Jeppe har sagt, at man ikke skal gå og have ondt af sig selv. Man skal sætte sig nogle mål, og så skal man fuldføre dem, siger Helge Rude Kristensen.  

Vandret for en god sag

Med sine vandrestøvler og sin kone efter sig i en landcruiser har Helge samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Helge og Jeppe startede turen ud sammen, og de sluttede den også side om side. Og det var en meget rørt Jeppe Noppenau, der vandrede sammen med Helge.

- Det er Helges skyld, at jeg er her i dag. Jeg havde lovet at være her, og jeg holder altid, hvad jeg lover. I hvert fald overfor sådan en som Helge. Nu har han slidt tre par sko op for min skyld, så det er det mindste, jeg kan gøre, siger Jeppe Noppenau. 

Helge og Jeppe bliver mødt af mere end 150 mennesker.
Helge og Jeppe bliver mødt af mere end 150 mennesker.
Foto: Kai Hartmeyer, TV MIDTVEST

De to vandremakkere blev modtaget af over 150 mennesker med både klapsalver og flag. Og selvom modtagelsen var overvældende, var det med blandede følelser, at Helge vendte hjem.

- Det er både dejligt og vemodigt. Nu er der noget, der er forbi, og det her kommer jo ikke igen, siger Helge Rude Kristensen.

På turen fra Nordkap til Give har Helge samlet omkring 130.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Det beløb er han rigtig tilfreds med.

- Vi er alle sammen berørt af kræft på den ene eller den anden måde. Jeg synes ikke, Kræftens Bekæmpelse kan få nok penge til at forske og finde ud af, hvordan man kan hjælpe dem, der bliver ramt.

Selvom Helge nu har lagt 3500 kilometer bag sig, er ideen om at gøre noget lignende igen ikke langt væk.

Flere end 150 mennesker var mødt op for at møde Helge og Jeppe.
Flere end 150 mennesker var mødt op for at møde Helge og Jeppe.
Foto: Kai Hartmeyer, TV MIDTVEST