Hjerneskadet psykiater har fejlbehandlet patienter

Region Midtjylland sender brev ud til dem, der igennem flere år er blevet fejlbehandlet af en hjerneskadet psykiater.

I mere end ni år praktiserede en vestjysk hjerneskadet psykiater, selvom Sundhedsstyrelsen af flere omgang modtog bekymrende henvendelser.

Først i 2013 fratog styrelsen psykiaterens autorisation, men inden da nåede han blandt andet at fejlbehandle adskillige patienter, stille flere fejldiagnoser og udskrive medicin med rund hånd og helt forkerte doser.

Èn af hans mange utilfredse patienter er Susanne Hansen fra Videbæk.-

I 2009 blev hun syg og indlagt på Herning Sygehus. Herfra blev hun henvist til psykiateren i Ringkøbing. Hun kom hos ham i et år.

- Jeg fik nærmest fire diagnoser stillet af ham på fem minutter og fik en masse medicin for det, men blev faktisk bare mere syg, fortæller hun i dag til TV MIDTVEST.

Susanne Hansen stoppede sit forløb hos den tvivlsomme psykiater og blev derefter igen indlagt på Herning Sygehus.

- Her konstaterede de hurtigt, at jeg slet ikke fejlede noget af det, som han havde diagnosticeret mig til, siger hun.

I dag Susanne Hansens liv markant ændret. Hun kommer aldrig til at arbejde fuld tid igen, og i dag arbejder hun derfor blot 15 timer om ugen.

- Det skulle aldrig være sket. Tænk på alle de menneskers liv, han har ødelagt. Jeg håber virkelig, at Sundhedsstyrelsen gør noget ved det, lyder det fra Susanne Hansen.

Sundhedsstyrelsen sender i disse dage breve ud til alle de patienter, der har været i hænderne på den pågældende psykiater. Susanne Hansen har endnu ikke modtaget sit. Men uanset hvad, så er hun langt fra tilfreds med forløbet.

- Jeg havde måske været rask i dag, hvis jeg ikke havde gået hos ham. Det er under al kritik, og at der skal gå så mange år, før der bliver grebet ind, det er usmageligt.

Det er DR Nyheder, der har kulegravet sagen, der viser, at psykiateren har været involveret i både dødsfald og flere alvorlige fejlbehandlinger af patienter, mens han praktiserede.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30.

En kvinde fra Videbæk fik stillet fire forkerte diagnoser på fem minutter af hjerneskadet psykiater

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.