Hjælp til kritiske Vestas-aktionærer

900 aktionærer ruster sig til at stille kritiske spørgsmål på generalforsamlingen.

Aktionærerne i Vestas står tilsyneladende i kø for at stille kritiske spørgsmål på vindmøllekoncernens generalforsamling i slutningen af marts.

På kort tid har flere end 900 aktionærer registreret sig på Dansk Aktionærforenings hjemmeside, og foreningen opfordrer endnu flere til at melde sig.

Utilfredse efter stor spareplan

Aktionærforeningen har tilbudt at hjælpe, så aktionærerne kan stille "de nødvendige kritiske spørgsmål" på generalforsamlingen. Utilfredsheden er for alvor kommet op til overfladen efter koncernens seneste store spareplan, der betyder fyring af 1300 danske medarbejdere.

- I Danmark er det næsten umuligt for de små aktionærer i et selskab at finde hinanden, fordi aktiebøgerne er lukkede. Men i en situation som denne er der et stort behov for at kunne dele information, afsøge holdninger og afstemme forventninger. Derfor vil vi nu indsamle kontaktinformationer på så mange aktionærer som muligt i et forsøg på at skabe et frum for selskabets ejere, der er uafhængigt at selskabets ledelse, siger direktøren for Dansk Aktionærforening, Charlotte Lindholm.

Vestas er en af Danmarks største folkeaktier med 166.991 navnenoterede aktionærer.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.