Hjælp fra konkurrenter: Bytter nu gaver fra BR og Toys"R"Us

Forældre med sved på panden kan ånde lettet op - legetøjsbutikker i Struer, Ringkøbing og Viborg tilbyder nu at bytte julegaverne fra BR og Toys"R"Us.

Legekæden i Struer, Lange Isenkram i Ringkøbing og MID Hobby i Viborg kommer nu fortvivlede kunder til undsætning og tilbyder, at julegaverne fra de konkursramte butikker BR Legetøj og Toys"R"Us kan byttes hos dem.

Det sker, selvom de tre legetøjsbutikker ikke har noget at gøre med Top-Toy, der ejer BR Legetøj og Toys"R"Us. 

- Vi gør det faktisk altid hos os. Vi har altid gjort dét, at hvis folk er kommet med gaver, selvom de er købt i Bilka eller andre steder, så har vi taget dem retur og fratrukket 20 procent af normalprisen, fordi gaverne ofte er købt på tilbud, forklarer ejeren af Legekæden i Struer, Sille Qvistgaard. 

- Men nu ville vi gøre opmærksom på det, fordi jeg mødte en den anden dag, der var træt af, at hun ikke kunne nå at få gaverne byttet. 

Derfor har butikken lavet et opslag på deres Facebookside, der oplyser kunderne om muligheden. Og kunderne behøver endda ikke skynde sig for at nå det, fortæller Sille Qvistgaard. 

- Vi plejer at have et års byttegaranti. Men det går vi ikke så meget op i hos os, vi vil bare gerne holde kunderne i Struer. 

Viborg-butik bytter frem til 31. januar

Legetøjs- og hobbybutikken MID Hobby i Viborg oplyser på deres hjemmeside, at de bytter alle varer købt i BR eller Toys"R"Us til og med 31. januar 2019. Butikken tilbyder både at bytte legetøj i den fysiske butik og gennem deres landsdækkende webbutik.

- Der står nu rigtig mange børn i en meget kendelig situation, og dem har vi besluttet os for at hjælpe. Derfor tilbyder vi, at de kan bytte alle deres gaver købt i Toys"R"Us og Fætter BR hos os frem til den 31. januar, lød det i går fra indehaveren af MID Hobby i Viborg, Allan Carøe Sørensen i Viborg Stifts Folkeblad.

Butikken skriver på deres hjemmeside, at bytteservicen gælder al legetøj købt mellem 1. oktober og 23. december som stadig er i ubrudt emballage. Varerne byttes til aktuel dagspris og kan byttes til en anden vare eller et tilgodebevis til den midtjyske legetøjsbutik. 

 
 
Foto: Screendump / MID Hobby, Viborg

 

Også butikken "Lange Isenkram" i Ringkøbing tilbyder hjælp til kunderne. Her kan legetøjet fra BR og Toys"R"Us byttes i to måneder. 

"Hos Lange bytter vi gerne hele Januar og Februar til andet legetøj eller en tilgodeseddel. Husk gerne en kvittering hvis prisen ikke er synlig på varen", lyder det på butikkens Facebookside. 

Konkurs efter hårdt år

Top-Toy blev erklæret konkurs den 28. december. Det skete, efter Top-Toy den 30. november blev begæret under rekonstruktion som et resultat af, at selskabet havde tabt 149 millioner kroner på driften i det seneste regnskabsår.

Som en del af planen for en rekonstruktion afsøgte man muligheden for frasalg, men det er ikke lykkedes ikke. Baggrunden for problemerne i Top-Toy var ifølge selskabet selv øget digitalisering, flere konkurrenter og ændrede legevaner hos børn.

Konkursen betyder, at flere end 3000 medarbejdere i de 226 BR-butikker og 72 Toys"R"Us-varehuse i hele norden har mistet deres arbejde. 

For Midt- og Vestjylland betyder lukningen, at landsdelen efter 31. december er i alt ni legetøjsbutikker fattigere. 

I dag var der meget lang kø foran legetøjsbutikken Toys'R'Us i Holstebro. Her stod forældre og børn i kø for at få byttet julegaver

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Forbrug.