Herning tabte første finale

Efter en lang aften på isen måtte Herning Blue Fox se sig slået hjemme af SønderjyskE.

I den næstlængste kamp nogensinde i dansk ishockey sejrede SønderjyskE. Gæsterne vandt den første af i alt syv finalekampe med 3-2 over Herning foran 3879 tilskuere.

115 minutter og 26 sekunder skulle der gå før kampen i Kvik Hockey Arena kunne fløjtes af. Aftenens matchvinder blev SønderjyskE's Dan Ceman, der scorede det afgørende mål.

Marathon-forestillingen som altså varede det meste af seks perioder blev en jævnbyrdig affære, hvor SønderjyskE kom foran 2-0. Herning fik først i tredje periode udlignet til 2-2, hvorefter altså kampen i den grad trak i langdrag.

De to mandskaber har nu to dage til at samle kræfter. Herning og SønderjyskE mødes i den anden finalekamp tirsdag aften i Vojens.