Her er fotovognen, du gerne vil møde

Selv om du måske er en af dem, der frygter at møde en fotovogn på din vej, så skal du ikke være bange for at møde den her.

Vibeke Nipper og Anders Bro styrer den nye fotovogn. Foto: Sara Refsgaard Jensen, TV MIDTVEST

Det er ikke en fotovogn, der koster knaster eller et klip at møde.

For i en ny programserie, der har premiere i aften, kører Vibeke Nipper og Anders Bro ud og opsøger steder, de aldrig før har besøgt med et TV kamera.

Anders er vokset op i Thyborøn, men der er  stadig masser af steder i landsdelen han ikke aner hvor er. 

- Jeg har været mange steder her i området, men der er også mange steder jeg aldrig har fået besøgt. Nu glæder jeg mig til at komme ud og snakke med dem, der bor der, fortæller Anders Bro, der har arbejdet på TV MIDTVEST i tre år.

Fotovognen kører ud til de helt små byer med under eller ganske få hundrede indbyggere. Der er ikke lavet aftaler på forhånd, så alt kan ske.

- Vi dukker bare op og ser, hvad der sker. Det bliver spændende, hvad vi møder, men målet er jo at skildre det liv, der leves i de små lokalsamfund, siger Vibeke Nipper.

Hvor kan jeg se det?

Du kan se Fotovognen her på tvmidtvest.dk eller i en længere udgave på TV MIDTVEST Mokka klokken 19.55. 

Kører afsted, når andre har fri

Normalt kører de fleste reportagebiler hjemad ved 16-tiden for at klippe dagens nyheder.

Fotovognen dukker først op hen på eftermiddagen, når de fleste er ved at være hjemme fra job og skole. Det spontane og uforudsigelige fjernsyn er ikke helt ukendt for Vibeke Nipper 

- Det var det, vi gjorde, da vi lavede 'Nat med Nipper' for flere år siden. Her havde vi ingen aftaler på forhånd, og det kom det tit noget rigtigt godt fjernsyn ud af. Jeg elsker det uplanlagte, forklarer Vibeke Nipper, der dog også har lidt sommerfugle i maven, for der skal leveres en halv times fjernsyn dagen efter optagelserne.

04:32

I går besøgte Fotovognen byen Centrum på Mors. En lille by med 75 indbyggerre. Se her hvad der kom ud af det.

Luk video