Her er beviset: Fotovognene virker

Siden januar har politiet forsøgt sig med at placere fotovogne fast på udvalgte strækninger. Målet var at få bilisterne til at sænke farten - og det virker.

Det virker at holde med en fotovogn fast på en strækning. Det viser helt nye tal fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På fire udvalgte hovedveje i landsdelen, hvor fotovognene holder fast, er gennemsnitshastigheden faldet med 1,2 km/t. Dermed er målsætningen om, at farten skal falde med 1 km/t om året allerede nået her halvejs gennem 2017.

De fire strækninger er Oddesundvej i Thisted Kommune, Vardevej ved Herning, Ringkøbingvej i Ringkøbing/Skjern Kommune og Skivevej mellem Holstebro og Skive.

- Vi er glade for det foreløbige resultat, og nu gælder det om at fastholde det resten af året. For der er slet ingen tvivl om, at fart dræber, og vi ved, at når hastigheden bliver sat ned, så er der færre, der bliver slået ihjel i trafikken, siger Henrik Glintborg, der er leder af Færdselsafdelingen i Midt- og Vestjylland.

Samtidig ser antallet af trafikdræbte ud til at være lavere i år end de sidste mange år. Indtil videre har ni mennesker mistet livet i den midt- og vestjyske trafik i år. Normalt dør mellem 25 og 30 på et gennemsnitsår. 

- Det er positivt, at der ikke er flere trafikdrab her efter den første halvdel af 2017, men ni er stadig ni for mange. Og det er små tal, vi arbejder i, så det kan hurtigt vende over sommeren – det er nu, vi går den farlige tid i møde, advarer Henrik Glintborg. 

så meget er farten faldet


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.