Her er Bent Hansens arvtager

En politisk rokade i Region Midtjylland sikrer arvefølgen efter Bent Hansen. På et møde i dag blev 35-årige Anders Kühnau valgt til ny næstformand.

Der bliver tale om et generationsskifte, hvis regionsrådsformand Bent Hansen beslutter sig for ikke at genopstille til næste valg. Det står klart, efter den 35-årige socialdemokrat Anders Kühnau i dag blev valgt til ny næstformand i regionsrådet.

Han er dermed kørt i stilling til at afløse Bent Hansen, når den 67-årige regionsrådsformand en dag siger stop. 

- Selvfølgelig bliver jeg yngre, det er jo oplagt, at jeg gør det - men hvis jeg nu alligevel ikke gør det, så er det en god idé at have et generationsskifte på plads, når den tid kommer, siger Bent Hansen med et smil.  

Valgt på grund af sin alder

35-årige Kühnau er fra Horsens og sidder i regionens forretningsudvalg. Han er desuden formand for Danske Regioners løn- og praksisudvalg.

- På grund af alder, på grund af indsigt og på grund af de poster, han har - så er det oplagt, at det er ham, mener Bent Hansen. 

Aftalen betyder også, at SF'eren Bente Nielsen må vige pladsen som næstformand til fordel for den unge socialdemokrat. 

- Jeg ser da også det her som en mulighed for mig til at øve mig lidt på de opgaver, der følger med, hvis jeg en dag bliver regionsrådsformand, siger Anders Kühnau. 

Holder kortene tæt

Dermed er et generationsskifte gjort klar - men hvornår det bliver, ved kun én. 

Betyder det, at du regner med, at det skifte skal ske til næste valg? 
- Det skal jeg fortælle dig lige omkring nytår, siger Bent Hansen. 

Regionsrådsvalget er næste år til november. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.