Heftig debat om ny timeoutknap: Toptræner ville overveje at være umoralsk

En ny-indført timeoutknap skaber heftig debat i dansk håndbold. Cheftræneren for TTH Holstebro afviser ikke, at han kunne finde på at optræde umoralsk, hvis handlingen kunne skaffe hans klub en DM-titel.

Bølgerne går allerede højt i dansk håndbold her kort inde i den nye sæson.

København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen, er blevet genstand for stor opmærksomhed, efter han fik holdets fysioterapeut til at tage en timeout, mens modstanderholdet var i angreb.

Selv om det er i direkte strid med reglerne, og selv om holdet havde brugt de tre timeouts, de har til rådighed.

Håbet var, at modstanderne ville brænde straffekastet, og derfor ville Claus Mogensens mandskab komme i boldbesiddelse med mulighed for at udligne.

- Vi gør jo stort set alt for at vinde i dag. Men jeg synes ikke, det er okay. Jeg kunne ikke finde på det. Jeg synes, det er en usympatisk handling, siger Jan Paulsen, der blandt andet er tidligere cheftræner i MorsThy Håndbold, i dagens udgave af debatprogrammet Overtrådt fra TV MIDTVEST.

TTH-træner: Jeg ville overveje det

Men cheftræneren for TTH Holstebro, Patrick Westerholm, er slet ikke afvisende over for tanken om at gøre det.

- Forestil dig lige, at vi spiller den sidste DM-finale, og vi ved, at det kan betyde tre millioner kroner ekstra i kassen, hvis vi vinder. Hvem ville så afvise at gøre det? Der er i hvert fald mange interessenter, der vil have træneren til at trykke på den knap så. Og jeg ville også overveje det, ja, siger Patrick Westerholm.

Og det ville han, også selv om han så ville blive kendt som den træner, der vandt DM på en umoralsk handling.

- Ja, men jeg ser det ikke som noget umoralsk, hvis muligheden er der. Vi gør meget for at vinde, understreger Patrick Westerholm overfor Håndboldmagasinet Overtrådt.

Holstebro-træneren får opbakning fra sidste års DM-sølvvindere.

- Der er mange, der har været umoralske på og udenfor banen, der er blevet danske mestre, for vi er jo alle sammen på jagt efter de ting, der kan blive til vores fordel. Det er principielt også ulovligt at begå et frikast. Men det er en del af spillet i dag. Selvfølgelig er det her ikke det, vi gerne vil have. Derfor skal vi have lavet et setup, så vi undgår den slags situationer. Få det lavet om hurtigst muligt, så muligheden slet ikke er der, siger GOG-cheftræner Nicolej Krickau.

Du kan se hele denne uges udgave af håndboldmagasinet Overtrådt herunder.

Er det okay at misbruge timeout-knappen, hvis det kan skaffe sig hold points? Debat om, hvor langt man vil gå for at vinde i håndbold. Patrick Westerholm, Nicolej Krickau og Jan Paulsen er ugens eksperter i Overtrådt.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.